- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Kremalı Kirazlı Güllaç Tarifi
Tarif
Kremalı Kirazlı Güllaç Tarifi
Kremalı ve meyveli güllaç tarifi nasıl yapılır? Son derece lezzetli kirazlı güllaç yapımı...
30 Dakika
6-8 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Pişirilmez
Paylaş
- 12B
- 20
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g kiraz şekerlemesi
50 ml gül suyu
500 g toz şeker
150 g güllaç yaprağı
200 g toz fıstık
Nasıl Yapılır?
- 1Kremayı mikser ile çırpın.
- 2Kiraz şekerlemelerini mutfak robotu ile çekin.
- 3Çırpılmış krema ve çekilmiş kiraz şekerlerini karıştırarak buzdolabına koyun.
- 4Süt, gül suyu ve toz şekeri ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
- 5Güllaç yapraklarını sunum yapacağınız kaba alarak her birinin parlak yüzeyleri üstte kalacak şekilde ılık süt ile ıslatın.
- 6Süt ekleme işlemini altı adet güllaç yaprağına aynı şekilde uygulayın.
- 7Toz fıstığı, ıslatılmış güllaç yapraklarının üzerine eşit şekilde yaydıktan sonra dolaptan çıkardığınız kirazlı kremayı tam ortasına koyun.
- 8Son olarak güllacı rulo şeklinde dikkatlice sarın ve streç film ile kaplayın. Dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
- 9Dinlenen ve soğuyan kirazlı güllacı dilimledikten sonra servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Güllacı ıslatırken kullanılan süt ne çok sıcak ne çok soğuk olmalıdır.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
60 Dakika
6-8 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.