Tarif

Kremalı Kirazlı Güllaç Tarifi

Kremalı ve meyveli güllaç tarifi nasıl yapılır? Son derece lezzetli kirazlı güllaç yapımı...
30 Dakika
6-8 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Pişirilmez
Kremalı Kirazlı Güllaç Tarifi
Paylaş
  • 10B
  • 19
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 ml Pınar Krema
Pınar
100 g kiraz şekerlemesi
1 litre Pınar Süt
Pınar
50 ml gül suyu
500 g toz şeker
150 g güllaç yaprağı
200 g toz fıstık

Nasıl Yapılır?

  • Kremayı mikser ile çırpın.
  • Kiraz şekerlemelerini mutfak robotu ile çekin.
  • Çırpılmış krema ve çekilmiş kiraz şekerlerini karıştırarak buzdolabına koyun.
  • Süt, gül suyu ve toz şekeri ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
  • Güllaç yapraklarını sunum yapacağınız kaba alarak her birinin parlak yüzeyleri üstte kalacak şekilde ılık süt ile ıslatın.
  • Süt ekleme işlemini altı adet güllaç yaprağına aynı şekilde uygulayın.
  • Toz fıstığı, ıslatılmış güllaç yapraklarının üzerine eşit şekilde yaydıktan sonra dolaptan çıkardığınız kirazlı kremayı tam ortasına koyun.
  • Son olarak güllacı rulo şeklinde dikkatlice sarın ve streç film ile kaplayın. Dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
  • Dinlenen ve soğuyan kirazlı güllacı dilimledikten sonra servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Güllacı ıslatırken kullanılan süt ne çok sıcak ne çok soğuk olmalıdır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Sakızlı Fırın Sütlaç Tarifi
13B Görüntüleme
Gamze Şanlı Ak
Gamze Şanlı Ak
Doktor Diyetisyen (PhD) - Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
Bal Kabaklı Chia Puding Tarifi
12B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Kaymaklı Güllaç Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.