Kısık Ateş
Tarif

Fırın Mantı Tarifi

Çıtır çıtır bir lezzet , fırın mantı tarifi.
45 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Fırın Mantı Tarifi
Paylaş
  • 19B
  • 24
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Harcı için:
200 g pirinç
400 g tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
yeteri kadar tuz&karabiber
10 ml sıvı yağ
Hamuru için:
150 g un, elenmiş
1-2 tutam tuz
10 ml sıvı yağ
100 ml su
750 ml tavuk suyu (pişirirken)

Nasıl Yapılır?

  • Pirinci ayıklayıp yıkayın.
  • Bir tencerede tavuk göğsünü haşlayın.
  • Haşlanan tavuk göğsünü pirincin içerisine kemiğinden ayırıp didikleyin.
  • Soğanını ufak ufak doğrayın.
  • Tuz, karabiber ve tereyağını ekleyip harcı harmanlayın.
  • Diğer tarafta unu eleyip, ortasını havuz şeklinde açıp içerisine tuz ve sıvı yağı ekleyin.
  • Azar azar ılık su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Elde ettiğiniz hamuru 15 dakika dinlendirin.
  • Hamuru yarım milim kalınlığında, börek yufkasından biraz daha kalın açın.
  • Açtığınız hamuru 2 cmlik şeritler halinde ince ince kesin.
  • Bu şeritleri üst üste koyup 2 santim kareler halinde kesin.
  • Kestiğiniz karelerin üzerine hazırladığınız harçtan koyarak bohça şeklinde kapatın ve fırın tepsisine dizin.
  • 180°C'de mantıların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Kenara ayırdığınız 3 su bardağı tavuk suyunu ekleyip tekrar fırına vererek, suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Tavuk suyuna bir parça tereyağı ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Boşnak Mantısı Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
25B Görüntüleme
Domatesli Peynirli Galette Tarifi
approved
16B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Lalanga Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
41B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.