- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Fırında Helva Tarifi
Tarif
Fırında Helva Tarifi
Geleneksel tatlarımızdan helva keyfini üst seviyelere taşıyarak bir de fırın da deneyin!
25 Dakika
2 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
![Fırında Helva Tarifi](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/recipe_main_image_large/https---cdn.kisikates.com.tr/recipe-media/447e527e91e8405d62ac4ef824e49e3efa421046.jpeg)
Paylaş
- 20B
- 168
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400-450 g sade tahin helvası
1/2 adet portakal kabuğu rendesi
1/2 adet limon kabuğu rendesi
20 g ceviz içi
30 ml portakal suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Tahin helvasını bir kapta çatal yardımı ile ezin.
- 2Tereyağı, portakal kabuğu rendesi, iri çekilmiş ceviz içi, limon kabuğu rendesi ve portakal suyunu ekleyip iyice karıştın.
- 3Bütünleşen karışımı küçük toprak fırın kalıplarına paylaştırın.
- 4Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
- 5Sıcak olarak servis edin.