Tarif

Fırında Helva Tarifi

Geleneksel tatlarımızdan helva keyfini üst seviyelere taşıyarak bir de fırın da deneyin!
25 Dakika
2 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Fırında Helva Tarifi
Paylaş
  • 19B
  • 168
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400-450 g sade tahin helvası
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
1/2 adet portakal kabuğu rendesi
1/2 adet limon kabuğu rendesi
20 g ceviz içi
30 ml portakal suyu

Nasıl Yapılır?

  • Tahin helvasını bir kapta çatal yardımı ile ezin.
  • Tereyağı, portakal kabuğu rendesi, iri çekilmiş ceviz içi, limon kabuğu rendesi ve portakal suyunu ekleyip iyice karıştın.
  • Bütünleşen karışımı küçük toprak fırın kalıplarına paylaştırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Cookie Sufle Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
27B Görüntüleme
Çikolatalı Milföy Burma Tarifi
approved
16B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Acı Soslu Truffle Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
9B Görüntüleme

Yorumlar (11)

İnci Dinek
· 06.04.2020

Harika super şef denicem bende dün brownie paylastim sanirim gorulmedi 🤗👍😀👩‍🍳😅

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
İnci Dinek
· 06.04.2020

Şefim paskalya çöreği tarifi yayinlarmisiniz🤗👩‍🍳👍

Fikret Tekerekoğlu
· 07.04.2020

Melih şefim az önce yaptım. Çok güzel oldu herkes çook beğendi. Çok tşk ederim size.

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 08.04.2020

Eline sağlık Fikret 😄👏