Tarif

Fırında Helva Tarifi

Geleneksel tatlarımızdan helva keyfini üst seviyelere taşıyarak bir de fırın da deneyin!
25 Dakika
2 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Fırında Helva Tarifi
Paylaş
  • 20B
  • 167
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400-450 g sade tahin helvası
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
1/2 adet portakal kabuğu rendesi
1/2 adet limon kabuğu rendesi
20 g ceviz içi
30 ml portakal suyu

Nasıl Yapılır?

  • Tahin helvasını bir kapta çatal yardımı ile ezin.
  • Tereyağı, portakal kabuğu rendesi, iri çekilmiş ceviz içi, limon kabuğu rendesi ve portakal suyunu ekleyip iyice karıştın.
  • Bütünleşen karışımı küçük toprak fırın kalıplarına paylaştırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Çilekli Kup Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
14B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Pişmeyen Labneli Puding Tarifi
11B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Sahine Tatlısı Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
120B Görüntüleme

Yorumlar (11)

İnci Dinek
· 06.04.2020

Harika super şef denicem bende dün brownie paylastim sanirim gorulmedi 🤗👍😀👩‍🍳😅

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
İnci Dinek
· 06.04.2020

Şefim paskalya çöreği tarifi yayinlarmisiniz🤗👩‍🍳👍

Fikret Tekerekoğlu
· 07.04.2020

Melih şefim az önce yaptım. Çok güzel oldu herkes çook beğendi. Çok tşk ederim size.

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 08.04.2020

Eline sağlık Fikret 😄👏