Tarif

Su Muhallebisi Tarifi

Su muhallebisi diğer adıyla Saray muhallebisi tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Su Muhallebisi Tarifi
Paylaş
  • 21B
  • 96
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 litre su
120 g nişasta
220 g toz şeker
10 ml gül suyu
20 g pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

  • Gül suyu hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın. Topaklanma olmamasına özen göstererek sürekli karıştırarak kaynatın.
  • Kaynayan muhallebinin rengi saydamlaşıp kıvam aldığında, ıslatılmış kaselere pay edin.
  • Buzdolabında 2 saat dinlendirin.
  • Servis etmeden önce muhallebileri ters çevirerek çıkarın ve tatlı tabağına alın.
  • Arzuya göre üzerine gül suyu ve pudra şekeri serperek servis edin.

Püf Noktası

*Gül suyunu dilerseniz muhallebinin yapım aşamasında koyabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Yeşim Erol
Yeşim Erol
Barry Callebaut Turkey - Head of Chocolate Academy
Çikolatalı Samosa Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
13B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Lemon Posset (İngiliz Tatlısı) Tarifi
6B Görüntüleme
Höşmerim Tarifi
80 Dakika
4-6 Kişilik
48B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Dilek Yolyapan
· 11.04.2020

Hiç süt kullanılmıyor mu?

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 13.04.2020

Merhaba Dilek,Hayır kullanılmıyor. İsminden de anlaşıldığı gibi ana maddesi su. Uzun süren savaş yıllarında yok zamanında oluşan bir tarif. Haytalı ve bici cicinin de alt malzemesine benzer.

Cevahir Sandıkcıoğlu

Asıl pekmez dökülür üzerine ve çok güzel olur

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi