Kısık Ateş
Tarif

Fırında Kök Sebzeli Kuzu Pirzola Tarifi

Herkesin damak tadına uyacak nefis bir tarif önerisiyle karşınızdayız! Kök sebzelerle hazırlanan fırında pirzola tarifi nasıl yapılır? Lokum kıvamında fırında pirzola yapmanın püf noktaları nelerdir? Aromatik sebzeler ile, fırında ağır ağır pişen bu etin lezzetine gerçekten hayran kalacaksınız 😊 Haydi gelin, bu pratik ve çok sağlıklı tarifin yapılışına birlikte göz atalım.
50 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 24B
  • 82
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
8 kalem kuzu pirzola
5 adet mini havuç
3 adet küçük boy patates
1 adet rezene ve yaprakları
5-6 adet arpacık soğan
4 diş sarımsak
4 adet mini kabak
2'şer adet kırmızı ve yeşil biber
2 adet pancar
4-5 adet defne yaprağı
1 adet çubuk tarçın
5 g tane karabiber
80 g Pınar Tereyağı
Pınar
yeteri kadar tuz
20 ml zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180°C’ye ayarlayın.
  • Mini havuç, mini kabak ve pancarları güzelce yıkayıp temizleyin.
  • Patatesleri ve pancarları iki eşit parçaya bölün.
  • Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını soyun.
  • Rezeneyi ortadan ikiye bölün ve güzelce yapraklarını ayırın. Ayrılan yaprakları en üstte kullanacağız.
  • Kırmızı ve yeşil biberlerin çekirdeklerini temizleyip ortadan ikiye bölün.
  • 32 cm’lik bir fırın kabına yağlı kağıt yerleştirin.
  • Öncelikle kuzu pirzolaları yerleştirin. Daha sonra tüm malzemeleri fırın kabına gelişi güzel yerleştirin.
  • Tereyağını küp şeklinde doğrayın ve sebzelerin üzerine bırakın. Rezene yapraklarını yerleştirin.
  • Defne yaprakları ve çubuk tarçını ekleyip, tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Son olarak üzerine zeytinyağı gezdirin.
  • Önceden ısıttığınız fırında 30-35 dakika kontrollü olarak pişirin. Arada sebzeleri ters düz ederseniz daha güzel kızarmasını sağlamış olursunuz.
  • Sebzeler güzelce kızarıp etler suyunu bıraktıktan sonra servise hazır demektir. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Arpacık soğanları sıcak suda bekletirseniz kabukları daha rahat soyulacaktır.
*Aromatik tatlardan hoşlanıyorsanız; defne yaprağı ve çubuk tarçının yanı sıra adaçayı ekleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Modern Beyti Tarifi
60 Dakika
2 Kişilik
14B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Ankara Tava Tarifi
100 Dakika
2-4 Kişilik
33B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Müşerref Hanım Güveci Tarifi
140 Dakika
2-4 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.