add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Fıstık Soslu Bonfile

Çok lezzetli bir sos ile bonfilenin muhteşem uyumunu sizlere sunmak istiyorum. Yer fıstığı soslu bonfile nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et
Izgara, Tava
Fıstık Soslu Bonfile

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
450 g dana bonfile
10 ml soya sos
50 ml zeytinyağı
4 g tuz
3 g karabiber
2 diş sarımsak
1 adet kuru soğan, sosu için
10 g toz esmer şeker, sosu için
200 g kavrulmuş yer fıstığı, sosu için
3 g zencefil, sosu için
3 g zerdeçal, sosu için
2 dal taze kekik, sosu için
20 ml worcestershire sos, sosu için
5 ml sriracha sos, sosu için
200 g Pınar Ekşi Krema, sosu için
Pınar Ürünü

Nasıl Yapılır?

  • Jülyen doğradığınız bonfile parçalarını derin bir kasenin içine alıp soya sos, zeytinyağı, tuz, karabiber ve sarımsak ile karıştırıp dolapta en az 1 saat marine edin.
  • Sosu için; brunoise doğradığınız soğanı bir tavaya alıp karamelize olana kadar kavurmaya başlayın, bu sırada esmer şekeri de ilave edin.
  • Daha sonra sırasıyla kavrulmuş yer fıstığı, zencefil, zerdeçal, taze kekik, worcestershire ve sriracha sos ekleyerek 2-3 dk. ocakta kavurup tatlarının özleşmesini sağlayın. Sos kıvamına gelince 10-15 dk. soğumaya bırakın.
  • Bu sırada marine ettiğiniz bonfile parçalarını çöp şiş çubuklarına tek tek geçirin ve bir ızgarada önlü arkalı pişirin. Etin pişme derecesini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Soğumaya bıraktığınız sosu bir blendera alıp ekşi kremayla beraber pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın.
  • Pişmiş ızgara etlerini güzel bir servis tabağına alıp blendarda karıştırdığınız sosu üzerine gezdirin.
  • Yanında yeşil salata, patates püresi veya patates kızartması ile sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Gülçin Kaya
Gülçin KayaYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Patlıcan Beğendili Izgara Köfte
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Közlenmiş Patlıcanlı Köfte
Keşkek
60 Dakika
6-8 Kişilik