Tarif
Fıstık Soslu Bonfile
Çok lezzetli bir sos ile bonfilenin muhteşem uyumunu sizlere sunmak istiyorum. Yer fıstığı soslu bonfile nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et
Izgara, Tava

Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
450 g dana bonfile
10 ml soya sos
50 ml zeytinyağı
4 g tuz
3 g karabiber
2 diş sarımsak
1 adet kuru soğan, sosu için
10 g toz esmer şeker, sosu için
200 g kavrulmuş yer fıstığı, sosu için
3 g zencefil, sosu için
3 g zerdeçal, sosu için
2 dal taze kekik, sosu için
20 ml worcestershire sos, sosu için
5 ml sriracha sos, sosu için
200 g Pınar Ekşi Krema, sosu için
Nasıl Yapılır?
- 1Jülyen doğradığınız bonfile parçalarını derin bir kasenin içine alıp soya sos, zeytinyağı, tuz, karabiber ve sarımsak ile karıştırıp dolapta en az 1 saat marine edin.
- 2Sosu için; brunoise doğradığınız soğanı bir tavaya alıp karamelize olana kadar kavurmaya başlayın, bu sırada esmer şekeri de ilave edin.
- 3Daha sonra sırasıyla kavrulmuş yer fıstığı, zencefil, zerdeçal, taze kekik, worcestershire ve sriracha sos ekleyerek 2-3 dk. ocakta kavurup tatlarının özleşmesini sağlayın. Sos kıvamına gelince 10-15 dk. soğumaya bırakın.
- 4Bu sırada marine ettiğiniz bonfile parçalarını çöp şiş çubuklarına tek tek geçirin ve bir ızgarada önlü arkalı pişirin. Etin pişme derecesini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- 5Soğumaya bıraktığınız sosu bir blendera alıp ekşi kremayla beraber pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın.
- 6Pişmiş ızgara etlerini güzel bir servis tabağına alıp blendarda karıştırdığınız sosu üzerine gezdirin.
- 7Yanında yeşil salata, patates püresi veya patates kızartması ile sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.