- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Geleneksel Keşkül Tarifi
Tarif
Geleneksel Keşkül Tarifi
Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelmekte olan Keşkül, aynı zamanda en hafif ve en lezzetli geleneksel sütlü tatlılarımızdan bir tanesidir. Nefis keşkül tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 19B
- 52
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Süt, krema, toz şeker ve toz bademi bir tencerede ısıtmaya başlayın.
- 2Kaynama noktasına gelince sübyeyi ekleyip kıvamını ayarlayın ve kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- 3Pişen tatlınızı kaselere eşit miktarda paylaştırıp oda sıcaklığında soğutun.
- 4İsteğe göre üzerine badem, antep fıstığı ve toz badem serpin ve buzdolabında muhafaza edin.
- 5Soğuk olarak servis edin, afiyet olsun.
Püf Noktası
*İsteğe bağlı olarak, 1 damla badem aroması kullanabilirsiniz.
*Pirinç Sübye: 650 g baldo pirinci soğuk su ile durulaşıncaya kadar yıkıyoruz ve üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde ıslatıp bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün bir bar blender'ında ıslattığımız pirinçten ve suyundan parça parça ekleyerek pütürlü hale gelene kadar çekiyoruz.
*Pirinçler şiştiği ve blender'dan çekerken ıslattığımız suyu kullandığımız için 500 g pirinçten 300 g pirinç sübye elde edilir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?