Kısık Ateş
Tarif

Geleneksel Keşkül Tarifi

Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelmekte olan Keşkül, aynı zamanda en hafif ve en lezzetli geleneksel sütlü tatlılarımızdan bir tanesidir. Nefis keşkül tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Geleneksel Keşkül Tarifi
Paylaş
  • 19B
  • 52
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 l Pınar Süt
Pınar
110 ml Pınar Krema
Pınar
385 g toz şeker
60 g toz badem
300 g pirinç sübye

Nasıl Yapılır?

  • Süt, krema, toz şeker ve toz bademi bir tencerede ısıtmaya başlayın.
  • Kaynama noktasına gelince sübyeyi ekleyip kıvamını ayarlayın ve kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  • Pişen tatlınızı kaselere eşit miktarda paylaştırıp oda sıcaklığında soğutun.
  • İsteğe göre üzerine badem, antep fıstığı ve toz badem serpin ve buzdolabında muhafaza edin.
  • Soğuk olarak servis edin, afiyet olsun.

Püf Noktası

*İsteğe bağlı olarak, 1 damla badem aroması kullanabilirsiniz.
*Pirinç Sübye: 650 g baldo pirinci soğuk su ile durulaşıncaya kadar yıkıyoruz ve üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde ıslatıp bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün bir bar blender'ında ıslattığımız pirinçten ve suyundan parça parça ekleyerek pütürlü hale gelene kadar çekiyoruz.
*Pirinçler şiştiği ve blender'dan çekerken ıslattığımız suyu kullandığımız için 500 g pirinçten 300 g pirinç sübye elde edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Antep Fıstığı Ezmeli Güllaç Tarifi
7B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kakaolu Puding Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
54B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Bademli Muhallebi Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
25B Görüntüleme

Yorumlar (1)

SerkanÖz
· 10.09.2023

Keşkülün asıl yapılış tarifinde krema yoktur. Gerçek tarifi nasıl acaba