Tarif

Geleneksel Keşkül Tarifi

Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelmekte olan Keşkül, aynı zamanda en hafif ve en lezzetli geleneksel sütlü tatlılarımızdan bir tanesidir. Nefis keşkül tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Geleneksel Keşkül Tarifi
Paylaş
  • 18B
  • 51
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 l Pınar Süt
Pınar
110 ml Pınar Krema
Pınar
385 g toz şeker
60 g toz badem
300 g pirinç sübye

Nasıl Yapılır?

  • Süt, krema, toz şeker ve toz bademi bir tencerede ısıtmaya başlayın.
  • Kaynama noktasına gelince sübyeyi ekleyip kıvamını ayarlayın ve kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  • Pişen tatlınızı kaselere eşit miktarda paylaştırıp oda sıcaklığında soğutun.
  • İsteğe göre üzerine badem, antep fıstığı ve toz badem serpin ve buzdolabında muhafaza edin.
  • Soğuk olarak servis edin, afiyet olsun.

Püf Noktası

*İsteğe bağlı olarak, 1 damla badem aroması kullanabilirsiniz.
*Pirinç Sübye: 650 g baldo pirinci soğuk su ile durulaşıncaya kadar yıkıyoruz ve üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde ıslatıp bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün bir bar blender'ında ıslattığımız pirinçten ve suyundan parça parça ekleyerek pütürlü hale gelene kadar çekiyoruz.
*Pirinçler şiştiği ve blender'dan çekerken ıslattığımız suyu kullandığımız için 500 g pirinçten 300 g pirinç sübye elde edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
İncir Uyutması Tatlısı Tarifi
112B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Karadutlu Panna Cotta Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Kaymaklı Güllaç Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar (1)

SerkanÖz
· 10.09.2023

Keşkülün asıl yapılış tarifinde krema yoktur. Gerçek tarifi nasıl acaba