- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Bowl/Kase Tarifleri
- Granola Tarifi
Tarif
Granola Tarifi
Tamamen sağlıklı malzemelerle hazırlayabileceğiniz, sabah kahvaltılarına alternatif bir atıştırmalık olan Granola nasıl yapılır?
35 Dakika
2-4 Kişilik
Bowl/Kase Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 38B
- 177
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g yulaf ezmesi
100 ml bal
100 ml zeytinyağı
100 g ceviz içi
100 g badem
100 g fındık
100 g kuru dut
100 g kabak çekirdeği içi
100 g Hindistan cevizi
100 g kuru üzüm
Nasıl Yapılır?
- 1Yulaf ezmesi, bal ve zeytinyağı derin bir kabın içinde karıştırılır.
- 2Karışım yağlı kağıtlı fırın tepsisine eşit şekilde yayılır. 12 dk 175 derecede pişirilir.
- 3Ceviz, badem ve fındık eklenir 15 dk daha pişirilir. 5 dakikada bir karıştırılır.
- 4Fırından çıkan granola, yağlı kağıtlı tepsiden derin bir kaba aktarılır.
- 5Kuru dut, kabak çekirdeği, Hindistan cevizi ve kuru üzüm granolaya eklenir.
- 6Granola üzeri açık bir şekilde tamamen soğuyana kadar bekletilir ve servis edilir.
Ali Ronay
Maçakızı Hotel&Restoran - Executive Chef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kahvaltı Tarifleri
Gamze Şanlı Ak
Doktor Diyetisyen (PhD) - Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
10 Dakika
1 Kişilik
Yorumlar (5)
Şefim servis önerileriniz nelerdir acaba ? Mesela, tabakta gronala yanında taze meyveler …. Gronala üzerine bal vs ??
Uzman Ali Ronay bu yorumu beğendi