Kısık Ateş
Tarif

Zeytinyağlı Elma Dolması Tarifi

Sağlıklı ve bir o kadar lezzetli , zeytinyağlı elma dolması tarifi.
70 Dakika
2-4 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Kavurma
Zeytinyağlı Elma Dolması Tarifi
Paylaş
  • 17B
  • 34
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet elma
1 adet soğan
100 ml zeytinyağı
200 g pirinç
1 adet domates
1 l su
10 g çam fıstığı
10 g siyah kuru üzüm
1/4 demet nane
1/4 demet dereotu
100 g toz şeker
10 g tuz
5 g yeni bahar
5 g karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Elmaların üst kısmını kapak olacak şekilde kesin.
  • Kaynar suya limon sıkarak 5 dakika haşlayın ve içlerini oyun.
  • Bir tepsiye pirinci koyarak ayıklayın ve sıcak suda bekletin.
  • Diğer tarafta bir tencereye zeytinyağı, küçük doğranmış soğan, çam fıstığı, tuz ekleyip kuvvetli bir ateşte 20 dakika kavurun.
  • Harca pirinçleri de katarak karıştırmak suretiyle 10 dakika daha kavurun.
  • Sonra aynı tencereye sıcak su, kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış ve kıyılmış domates, siyah kuru üzüm, karabiber, yeni bahar, toz şeker, doğranmış nanele ve dereotunu ilave ederek iyice karıştırın.
  • 15-20 dakika pirinçler suyunu çekip irileşinceye kadar pişirin.
  • Oyduğunuz elmaların içini hazırladığınız harçla doldurun. Üzerine zeytinyağı sürün ve 180 derecelik fırında 10 dakika pişirip servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Lahana Sarması Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
261B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Güveçte Etli Pazı Sarması Tarifi
31B Görüntüleme
Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
Kestaneli Kelem Sarma Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
23B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.