- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Hibeş Tarifi
Tarif
Hibeş Tarifi
Cevizli Hibeş, hem meze hem de sos olarak daha çok Antalya sofralarında karşımıza çıkmaktadır. Çok güzel tada ve kıvama sahiptir.
20 Dakika
2 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
![Hibeş Tarifi](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/recipe_main_image_large/https---cdn.kisikates.com.tr/recipe-media/40c03477bcea073642ac74c1fc1f470da553913d.jpeg)
Paylaş
- 74B
- 193
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g tahin
25 ml limon suyu
120 ml su
2 diş sarımsak
6 g kimyon
6 g toz kırmızı biber
40 g ceviz içi
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir karıştırma kabına tahin ve limon suyunu ekleyin.
- 2Yarım su bardağı (120 ml) suyu da ilave ettikten sonra tümünü çırpın.
- 3Ezilmiş 2 diş sarımsağı ekleyin.
- 4Son olarak 1’er tatlı kaşığı kimyon, kırmızı toz biber ve ceviz içini ekleyip iyice karıştırın.
- 5Kıvamının humustan daha akışkan olmasına dikkat edin. Hibeş’iniz hazır, afiyet olsun.
Püf Noktası
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.