Tarif

Hurmalı Ramazan Pidesi

Ramazan pidesinin hurmalı ve çıtır çıtır hali, denemeye değer... Hurmalı ramazan pidesi nasıl yapılır? İşte ramazan pidesi tarifi...
55 Dakika
6-8 Kişilik
Pide/Lahmacun
Fırın
Paylaş
  • 7B
  • 77
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg un
850 g su
20 g kaya tuzu
20 g maya
5 g toz şeker
50 g çekirdeksiz hurma
50 g sızma zeytinyağı
10 g un (şifa suyu için)
240 ml sıcak su (şifa suyu için)
yeteri kadar çörek otu
yeteri kadar susam

Nasıl Yapılır?

  • İlk önce unun tamamını, suyun 700 gramını, tuzu, mayayı ve toz şekeri güzelce yoğurun.
  • 5 dakika dinlendirip kalan suyu, 4'e bölünmüş hurmaları ve zeytinyağını ilave edin.
  • Hazır olan hamuru 4 eşit parçaya bölün ve yuvarlak şekil verip üzerinde ıslak bir tülbentle beklemeye alın.
  • Bu esnada, 1 yemek kaşığı unla, 1 bardak sıcak suyu iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışıma şifa suyu ya da bulamaç denir.
  • Hamur kabardıktan sonra pidelerin üzerine hazırladığınız bu şifa suyunu sürün.
  • Parmaklarınızla üzerine kare şekiller verin, çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 240 derece fırında 12-15 dakika pişirip servis edin.

Püf Noktası

*Ekşi maya ya da çiçek mayası da kullanabilirsiniz.
*Üzerine sürülen şifa suyu için: 1 yemek kaşığı un, 1 su bardağı sıcak suyu iyice karıştırın.
*Tuz oranını azaltabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Labneli ve Pastırmalı Pide
60 Dakika
4-6 Kişilik
6B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Taze Otlu ve Labneli Kapalı Pide
5B Görüntüleme
Bulgurlu Tavuklu Pide
80 Dakika
2-4 Kişilik
6B Görüntüleme