Tarif

Hurmalı Ramazan Pidesi

Ramazan pidesinin hurmalı ve çıtır çıtır hali, denemeye değer... Hurmalı ramazan pidesi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Pide
Fırın

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg un
850 g su
20 g kaya tuzu
20 g maya
5 g toz şeker
50 g çekirdeksiz hurma
50 g sızma zeytinyağı
10 g un (şifa suyu için)
240 ml sıcak su (şifa suyu için)
15 g çörek otu
15 g susam

Nasıl Yapılır?

  • İlk önce unun tamamını, suyun 700 gramını, tuzu, mayayı ve toz şekeri güzelce yoğurun.
  • 5 dakika dinlendirip kalan suyu, 4'e bölünmüş hurmaları ve zeytinyağını ilave edin.
  • Hazır olan hamuru 4 eşit parçaya bölün ve yuvarlak şekil verip üzerinde ıslak bir tülbentle beklemeye alın.
  • Bu esnada, 1 yemek kaşığı unla, 1 bardak sıcak suyu iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışıma şifa suyu ya da bulamaç denir.
  • Hamur kabardıktan sonra pidelerin üzerine hazırladığınız bu şifa suyunu sürün.
  • Parmaklarınızla üzerine kare şekiller verin, çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 240 derece fırında 12-15 dakika pişirip servis edin.

Püf Noktası

*Ekşi maya ya da çiçek mayası da kullanabilirsiniz.
*Üzerine sürülen şifa suyu için: 1 yemek kaşığı un, 1 su bardağı sıcak suyu iyice karıştırın.
*Tuz oranını azaltabilirsiniz.

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Paylaş
banner

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Labneli ve Pastırmalı Pide
30 Dakika
2-4 Kişilik
3B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Taze Otlu ve Labneli Kapalı Pide
3B
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Bulgurlu Tavuklu Pide
80 Dakika
2-4 Kişilik
3B