- Tarifler
- Hamur İşi
- Pide/Lahmacun
- Hurmalı Ramazan Pidesi
Tarif
Hurmalı Ramazan Pidesi
Ramazan pidesinin hurmalı ve çıtır çıtır hali, denemeye değer... Hurmalı ramazan pidesi nasıl yapılır? İşte ramazan pidesi tarifi...
55 Dakika
6-8 Kişilik
Pide/Lahmacun
Fırın
Paylaş
- 13B
- 96
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg un
850 g su
20 g kaya tuzu
20 g maya
5 g toz şeker
50 g çekirdeksiz hurma
50 g sızma zeytinyağı
10 g un (şifa suyu için)
240 ml sıcak su (şifa suyu için)
yeteri kadar çörek otu
yeteri kadar susam
Nasıl Yapılır?
- 1İlk önce unun tamamını, suyun 700 gramını, tuzu, mayayı ve toz şekeri güzelce yoğurun.
- 25 dakika dinlendirip kalan suyu, 4'e bölünmüş hurmaları ve zeytinyağını ilave edin.
- 3Hazır olan hamuru 4 eşit parçaya bölün ve yuvarlak şekil verip üzerinde ıslak bir tülbentle beklemeye alın.
- 4Bu esnada, 1 yemek kaşığı unla, 1 bardak sıcak suyu iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışıma şifa suyu ya da bulamaç denir.
- 5Hamur kabardıktan sonra pidelerin üzerine hazırladığınız bu şifa suyunu sürün.
- 6Parmaklarınızla üzerine kare şekiller verin, çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 240 derece fırında 12-15 dakika pişirip servis edin.
Püf Noktası
*Ekşi maya ya da çiçek mayası da kullanabilirsiniz.
*Üzerine sürülen şifa suyu için: 1 yemek kaşığı un, 1 su bardağı sıcak suyu iyice karıştırın.
*Tuz oranını azaltabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?