Tarif

Ramazan Pidesi

Dumanı üstünde kolay ve pratik Ramazan Pidesi tarifi. Ramazan pidesi nasıl yapılır, kolay ve lezzetli ramazan pidesi yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Pide/Lahmacun Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 50B
  • 193
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
630 g un
350 ml ılık su
7 g kuru maya
8 g tuz
Şifa Suyu için:
5 g un
120 ml su
Üzeri için:
susam
çörek otu

Nasıl Yapılır?

  • İlk işlem olarak mayayı açmak için 2 yemek kaşığı kadar ılık su kullanın.
  • Unu geniş bir karıştırma kabına alın içerisine geri kalan suyu ekleyin.
  • Güzelce yoğurmaya başlayın, oldukça yapışkan bir hamur elde edeceksiniz bu sizi korkutmasın.
  • 30 dakika mayalanması için bekleterek glutenin ortaya çıkmasını sağlayın.
  • 30 dakika sonunda su ile açtığınız mayayı içine ilave edin. Hafif un serpilmiş tezgahta hamuru vura vura yoğurun.
  • Tuzunu ekleyin ve hamura yedirene kadar yoğurun.
  • Üzerini nemli bir bez ile kapatarak 1 saat daha mayalandırın.
  • Bu esnada şifa suyunu hazırlayın. Bunun için küçük bir tencerede un ve suyu iyice karıştırarak pişirin ve soğuması için kenara alın.
  • Mayalanma işlemi biten hamuru unlu tezgaha alın. Şifa suyuna elinizi bandırıp hamura önce enlemesine daha sonra boylamasına olacak şekilde parmaklarınızla derin izler verin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamuru yerleştirin.
  • Üzerine bolca susam ve çörek otu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 250 derece fırında, 15-20 dk. üzeri kızarana kadar pişirin.
  • NOT: Pidenin üzeri için yumurta sarısı da kullanabilirsiniz. Yumurta kokusundan hoşlanmayanlar şifa suyu kullanabilir, tercih sizin!
  • Daha sonra dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.

Püf Noktası

*7 g kuru maya yerine 10 g yaş maya kullanabilirsiniz.
*Elde ettiğiniz hamuru 2 eşit parçaya bölerek daha ufak ve çıtır pideler elde edebilirsiniz.
*Şifa suyu yerine yumurta sarısı kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Evde Ramazan Pidesi
60 Dakika
6-8 Kişilik
11B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Labneli ve Pastırmalı Pide
60 Dakika
4-6 Kişilik
14B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Tam Buğdaylı Ramazan Pidesi Tarifi
5B Görüntüleme

Yorumlar (19)

ErgünKorkmaz
· 23.04.2020

Şefim bu tariften kaç pide çıkar

Gülçin Kaya
· 24.04.2020

Selam Ergün , ben hamuru bölmek istemediğim için 1 adet yaptım ama 2 ayrı bezeye bölüp 2 adet yapabilirsin reçete uygun, kolay gelsin şimdiden.

FatmaAydın
· 26.04.2020

Şefim gr yanına kaşık veya bardak ölçüsü verseniz olmazmı çünki bu şekilde evde nasıl yapabiliriz

Gülçin Kaya
· 27.04.2020

Merhaba fatma,O halde bardak ölçüsü verelim kısaca4 sb un2 sb su1 tatlı kaşığı instant mayaŞifa sosu:Yarım su bardağı su1 tatlı kaşığı unBunlar yaklaşık ölçülerdir her zaman grmaj daha nettir unutmayın;)

Süheyla İskender
· 27.04.2020

Ben de denedim ama benimki büyük ve kalın oldu.. ekmeğe benzedi.barfak ölçüsü de verseniz çok iyi olur

Gülçin Kaya
· 27.04.2020

Merhaba Süheyla,Mayalandırma süresini fazla tutmuş olabilirsin , hamuru 2 beze halinde yapıp daha ufak ve çıtır pide elde edebilirsin aklında olsun :) püf noktasını tarifte mutlaka belirtiyoruz🙏