Tarif
Ramazan Pidesi
Dumanı üstünde kolay ve pratik Ramazan Pidesi tarifi.
60 Dakika
4-6 Kişilik
Pide
Fırın
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
630 g un
350 ml ılık su
8 g tuz
7 g kuru maya
5 g un (şifa suyu)
120 ml su (şifa suyu)
20 g çörek otu
20 g susam
Nasıl Yapılır?
- 1Mayayı açmak için 2 yemek kaşığı kadar ılık su kullanın.
- 2Unu ayrı bir karıştırma kabına alın içerisine geri kalan suyu ekleyin.
- 3Güzelce yoğurmaya başlayın, oldukça yapışkan bir hamur elde edeceksiniz bu sizi korkutmasın.
- 430 dakika mayalanması için bekleterek glutenin ortaya çıkmasını sağlayın.
- 530 dakika sonunda su ile açtığınız mayayı ilave edin. Hafif un serpilmiş tezgahta hamuru vura vura yoğurun.
- 6Tuzunu ekleyin ve hamura yedirene kadar yoğurun.
- 7Üzerini nemli bir bez ile kapatarak 1 saat daha mayalandırın.
- 8Bu esnada şifa suyunu hazırlayın. Küçük bir tencereye un ve suyu koyun iyice karıştırarak pişirin ve soğuması için kenarda bekletin.
- 9Mayalanma işlemi biten hamuru unlu tezgaha alın. Şifa suyuna elinizi bandırıp hamura önce enlemesine daha sonra boylamasına olacak şekilde parmaklarınızla derin izler verin.
- 10Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamuru yerleştirin.
- 11Üzerine bolca susam ve çörekotu serpin.
- 12Önceden ısıtılmış 250 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. (yaklaşık 15-20 dakika)
- 13NOT: Pidenin üzeri için yumurta sarısı da kullanabilirsiniz. Yumurta kokusundan hoşlanmayanlar şifa suyu kullanabilir, tercih sizin!
- 14Sıcak olarak tüketmek çok keyiflidir. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*7 g kuru maya yerine 10 g yaş maya kullanabilirsiniz.
*Elde ettiğiniz hamuru 2 eşit parçaya bölerek daha ufak ve çıtır pideler elde edebilirsiniz.
*Şifa suyu yerine yumurta sarısı kullanabilirsiniz.
Yorumlar (16)
Şefim gr yanına kaşık veya bardak ölçüsü verseniz olmazmı çünki bu şekilde evde nasıl yapabiliriz