Tarif

Ramazan Pidesi

Dumanı üstünde kolay ve pratik Ramazan Pidesi tarifi.
60 Dakika
4-6 Kişilik
Pide
Fırın

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
630 g un
350 ml ılık su
8 g tuz
7 g kuru maya
5 g un (şifa suyu)
120 ml su (şifa suyu)
20 g çörek otu
20 g susam

Nasıl Yapılır?

  • Mayayı açmak için 2 yemek kaşığı kadar ılık su kullanın.
  • Unu ayrı bir karıştırma kabına alın içerisine geri kalan suyu ekleyin.
  • Güzelce yoğurmaya başlayın, oldukça yapışkan bir hamur elde edeceksiniz bu sizi korkutmasın.
  • 30 dakika mayalanması için bekleterek glutenin ortaya çıkmasını sağlayın.
  • 30 dakika sonunda su ile açtığınız mayayı ilave edin. Hafif un serpilmiş tezgahta hamuru vura vura yoğurun.
  • Tuzunu ekleyin ve hamura yedirene kadar yoğurun.
  • Üzerini nemli bir bez ile kapatarak 1 saat daha mayalandırın.
  • Bu esnada şifa suyunu hazırlayın. Küçük bir tencereye un ve suyu koyun iyice karıştırarak pişirin ve soğuması için kenarda bekletin.
  • Mayalanma işlemi biten hamuru unlu tezgaha alın. Şifa suyuna elinizi bandırıp hamura önce enlemesine daha sonra boylamasına olacak şekilde parmaklarınızla derin izler verin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamuru yerleştirin.
  • Üzerine bolca susam ve çörekotu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 250 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. (yaklaşık 15-20 dakika)
  • NOT: Pidenin üzeri için yumurta sarısı da kullanabilirsiniz. Yumurta kokusundan hoşlanmayanlar şifa suyu kullanabilir, tercih sizin!
  • Sıcak olarak tüketmek çok keyiflidir. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*7 g kuru maya yerine 10 g yaş maya kullanabilirsiniz.
*Elde ettiğiniz hamuru 2 eşit parçaya bölerek daha ufak ve çıtır pideler elde edebilirsiniz.
*Şifa suyu yerine yumurta sarısı kullanabilirsiniz.

Gülçin Kaya
Gülçin KayaYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar (16)

ErgünKorkmaz
23.04.2020

Şefim bu tariften kaç pide çıkar

Gülçin Kaya
24.04.2020

Selam Ergün , ben hamuru bölmek istemediğim için 1 adet yaptım ama 2 ayrı bezeye bölüp 2 adet yapabilirsin reçete uygun, kolay gelsin şimdiden.

FatmaAydın
26.04.2020

Şefim gr yanına kaşık veya bardak ölçüsü verseniz olmazmı çünki bu şekilde evde nasıl yapabiliriz

Gülçin Kaya
27.04.2020

Merhaba fatma,O halde bardak ölçüsü verelim kısaca4 sb un2 sb su1 tatlı kaşığı instant mayaŞifa sosu:Yarım su bardağı su1 tatlı kaşığı unBunlar yaklaşık ölçülerdir her zaman grmaj daha nettir unutmayın;)

Süheyla İskender

Ben de denedim ama benimki büyük ve kalın oldu.. ekmeğe benzedi.barfak ölçüsü de verseniz çok iyi olur

Gülçin Kaya
27.04.2020

Merhaba Süheyla,Mayalandırma süresini fazla tutmuş olabilirsin , hamuru 2 beze halinde yapıp daha ufak ve çıtır pide elde edebilirsin aklında olsun :) püf noktasını tarifte mutlaka belirtiyoruz🙏

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Labneli ve Pastırmalı Pide
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Taze Otlu ve Labneli Kapalı Pide
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Bulgurlu Ve Tavuklu Pide
80 Dakika
2-4 Kişilik