Tarif

İskorpit Balığı Çorbası Tarifi

İskorpit bugünlerde balıkçı tezgahlarını süsleyen tam bir mevsim balığı. Tam kıvamında balık çorbası tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
İskorpit Balığı Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 48B
  • 38
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet orta boy taze iskorpit balığı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
30 ml zeytinyağı
1 adet kapya biber
1 adet havuç
10 g un
250 ml su
1 adet patates
yeteri kadar tuz
yeteri kadar kıyılmış maydanoz
1/2 adet limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Balığınızın derisini almadan üst ve yan yüzgeçlerini güzelce temizledikten sonra yıkayıp üzerini geçecek kadar suda 15 dakika haşlayın.
  • Ayrı bir tencerede ince kıyılmış soğan ve sarımsakları 2 yemek kaşığı yağda soteleyin.
  • Üzerine ince kıyılmış biber ve havuçları da ekleyip birkaç kez daha çevirin.
  • 1 yemek kaşığı unu ekleyip karıştırmaya devam edin. (Un diğer malzemelere yapışacaktır,) Devamlı karıştırarak unun kavrulmasını sağlayın.
  • Un yanmadan, hemen üzerine 1 su bardağı kadar soğuk su dökün.
  • Küp küp doğradığınız patatesleri de ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • Kaynayana kadar karıştırın, kaynayınca altını kısıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • O sırada soğumuş olan balığınızı dikkatlice kılçıklarından ayıklayın.
  • Pişmiş olan diğer malzemelerin içine balığı ve süzdüğünüz balığın suyunu ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  • Üzerine tuzunu, ince kıyılmış maydanoz ve yarım limonun suyunu da ekleyip altını kapatabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Arpa Şehriyeli Domates Çorbası Tarifi
47B Görüntüleme
Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Kelle Paça Çorbası Tarifi
150 Dakika
4-6 Kişilik
1M Görüntüleme
Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
Tarhun Çorbası Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
54B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.