Kısık Ateş
Tarif

Pratik Laz Böreği Tarifi

Geleneksel tariflerde bugün, meşhur Laz böreği tarifi nasıl yapılır? Pratik ve kolayca hazırlanabilen Laz böreği malzemeleri nelerdir?
55 Dakika
6-8 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
Pratik Laz Böreği Tarifi
Paylaş
  • 30B
  • 52
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg hazır baklavalık yufka
300 g Pınar Tereyağı
Pınar
500 g pastacı kreması
Şerbeti için:
1 kg toz şeker
1 litre su
3-4 damla limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Fırın tepsisine baklavalık yufkaları dizin.
  • Her bir yufkanın arasına eritilmiş tereyağı sürün.
  • İki katta bir Pınar Kremilla dökün.
  • Bu işlemi iki üç defa tekrarlayın.
  • En son tepsinin üzerine kalan tereyağını gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 170°C fırında 35 dakika kadar pişirin.
  • Şerbet için su ve şekeri 10 dakika kaynatın, en sonunda limon suyunu damlatıp ılımaya bırakın.
  • Şerbet ılık iken fırından çıkan böreğin üzerine dökün.
  • Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Patlıcanlı Kıymalı Kol Böreği Tarifi
19B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Ispanaklı Kömbe Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
35B Görüntüleme
Burgu Makarnalı Peynirli Börek Tarifi
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.