Kısık Ateş
Tarif

Yeşil Zeytin Çorbası Tarifi

Zeytinyağlı yeşil zeytin çorbası tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Yeşil Zeytin Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 79
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
35-40 ml sızma zeytinyağı
1 adet kuru soğan, jülyen kesim
200 g dilimlenmiş yeşil zeytin
4 dal taze kekik
20 g un
1 litre sıcak et suyu
100 ml Pınar Krema
Pınar
yeteri kadar tuz

Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağında, soğanı pembeleşinceye kadar soteleyin. Daha sonra içerisine dilim zeytinleri ve taze kekiği ilave edin.
  • Soteleme işleminin ardından unu ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Hazırladığınız et suyu, krema ve tuzunu da ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın. Kıvamını ne çok koyu ne çok sıvı olacak şekilde ayarlayın.
  • Daha sonra el blenderında çekerek, süzgeçten geçirin.
  • Türk kahvesi fincanına porsiyonlayın.
  • Üzerine birkaç dilim zeytin, sızma zeytinyağı ve minik taze kekik yaprakları koyarak servis etmenizi öneririm.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
İskorpit Balığı Çorbası Tarifi
52B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Karamelize Soğan Çorbası Tarifi
32B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Kereviz Yaprağı Çorbası Tarifi
25B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.