Kısık Ateş
Tarif

Karamelize Soğanlı İç Bakla Ezmesi Tarifi

Atıksız Mutfak Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü, bahar aylarında bolca tüketilen ve sağlığa birçok faydası olan sebzeler arasında yer alan sevilen lezzet Bakla! Karamelize soğanlı iç bakla ezmesi tarifi nasıl yapılır? Tam kıvamında karamelize soğan yapmanın püf noktaları nelerdir? Nefis iç bakla ezme tarifi için videomuzu izlemeyi unutmayın!
50 Dakika
4-6 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma, Haşlama
Paylaş
  • 11B
  • 48
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Bakla Ezmesi için:
200 g bakla
1 adet olgun avokado
100 g Pınar Labne
Pınar
60 g ceviz içi
60 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 adet kuru soğan
Servis Önerisi:
baget ekmek
kırmızı kapya biber
dereotu
ceviz

Nasıl Yapılır?

  • Baklaları yıkayın, iç kısımlarını kabuklarından ayırın ve kaynayan tuzlu suda 3-4 dk haşlayın.
  • Haşlanan iç baklaları süzün ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Ardından bir blendera alın. Üzerine kabuğu soyulmuş avokadoyu ve labneyi ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar rondodan çekin. Püre kıvamı alan bakla ezmesini geniş bir kaba alın. İçine doğranmış ceviz içi ilave edip karıştırın.
  • Bu sırada karamelize soğan için soğanların kabuklarını soyup jülyen şekilde doğrayın. Bir tavada tereyağı eritin, doğradığınız soğanları kısık ateşte ara ara karıştırarak karamelize edin ve kenara alın.
  • Servis Önerisi: 6-7 adet dilimlenmiş baget ekmeklerini bir tavada, tereyağında kızartıp servis tabağına dizin. Hazırlamış olduğunuz bakla ezmesini kızarmış ekmeklerin üzerine yerleştirin. Karamelize soğandan azar azar üzerine ilave edin. Son olarak doğranmış kırmızı biber, dereotu ve cevizle süsleyerek servise hazır hale getirin.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
4.4
7 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Şakşuka Tarifi
40 Dakika
8-10 Kişilik
42B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Biber Kavurması Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme
Humus Lokması Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
21B Görüntüleme

Yorumlar (5)

Esra Tokat
· 10.04.2023

Ellerine sağlık şefim. Bol protein dolu sevdiğim sebze. Bu tarifle lezzetine lezzet katmışsın. 😋

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 11.04.2023

Çok teşekkürler 👩‍🍳😊

Can Özel
· 16.04.2023

Haşladıktan sonra iç baklaların dış zarını soymamız gerekiyor mu?

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 17.04.2023

Merhaba, bu tarifte dış zarını soymadık ama dilerseniz soyabilirsiniz.

Banu Smekal
· 21.04.2023

Kuru iç bakla ile yapsak aynı lezzete ulaşır mıyız?