- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Pide/Lahmacun Tarifleri
- Karamelize Soğanlı Pide Tarifi
Tarif
Karamelize Soğanlı Pide Tarifi
Farklı, lezzetli ve çıtır... Karamelize Soğanlı Pide tarifi.
75 Dakika
2-4 Kişilik
Pide/Lahmacun Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 17B
- 82
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
550-600 g un
15 g yaş maya
25 g toz şeker
8 g tuz
alabildiği kadarsu
Harcı için:
6 adet kuru soğan
80 ml zeytinyağı
30 g toz şeker
4 dal taze biberiye
tuz&karabiber
50 g konserve mısır
30 g ceviz içi
Nasıl Yapılır?
- 1Unu hamur yoğurma kabına alın ve ortasını açın. Yaş maya, toz şeker, tuz ve suyu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ilave edin ve yoğurun.
- 2Üzerini streç film ile örtün ve oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin.
- 3Soğanları soyun ve ay şeklinde ince ince doğrayın. Tavaya zeytinyağı koyun ve soğanları soteleyin. Soğanlar yumuşamaya başlayınca içine şeker ilave edin. Karamelize olana kadar soteleme işlemine devam edin.
- 4Dinlenmiş hamuru oval açın ve kenarlarını ince olacak biçimde içe doğru kıvırın.
- 5Kıyılmış biberiyeleri labne ile bir kasede karıştırın. Arzu ettiğiniz miktarda tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- 6Harcı pidenin ortasına sürün. Karamelize ettiğiniz soğanları pidenin üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 195 derece fırında ortalama 15-20 dakika pişirin.
- 7Pidenin altı ve üstü kızardığında pişmiş demektir. Fırından çıktıktan hemen sonra üzerine tereyağı sürün.
- 8Ceviz ve mısır taneleri serperek sıcak servis edin.
Püf Noktası
*Yaş maya yerine 6 g instant kuru maya kullanabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.