Tarif

Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi

Son derece lezzetli pide hamuru ile Kavurmalı Kaşarlı Pide tarifi nasıl yapılır? Mayalı pide hamuru yapmanın püf noktaları nelerdir? Tam ölçülü kolay pide hamuru: Karadeniz pidesi tadında bol kaşarlı kavurmalı pide yapımı…
60 Dakika
4-6 Kişilik
Pide/Lahmacun Tarifleri
Fırın
Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi
Paylaş
  • 15B
  • 85
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 ml Pınar Süt, ılık
Pınar
250 ml ılık su
10 g toz şeker
10 g kuru maya
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
600 g un
8 g tuz
600 g Pınar Kavurma
Pınar
300 g Pınar Tost Peyniri
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Pide Hamuru için: Ilık süt, ılık su, toz şeker ve kuru mayayı bir kapta karıştırıp, kenara alın ve 10 dk. bekletin.
  • Tereyağını eritin. Unu eleyin, tuzu ekleyin. Hepsini mikser kabına alın, makinenin palet ucunu takın.
  • Ortasına mayalı karışımı dökerek düşük hızda karıştırmaya başlayın. 2 dakika sonra orta hıza alın ve ele yapışmayan bir hamur olana kadar karıştırın.
  • Toparlanan hamuru temiz bir kaba alarak üzerini örtün ve 2 katına çıkana kadar bekletin. Veya buzdolabında 1 gece bekletebilirsiniz.
  • Kavurmayı elinizde ufalayın, başka bir kapta peyniri rendeleyin.
  • Dinlenen hamuru 6 eşit parçaya bölün ve bezeler yapın. Uzunlamasına, bir karış genişliğinde merdane yardımıyla açın.
  • İçine 80-100 g kavurma ekleyin. Üzerine 30-50 g rendelenmiş kaşar peyniri yayın.
  • Pidenin uçlarını yumurta beyazı ile birbirine yapıştırın ve kenarları üstüne doğru katlayın.
  • Fırını 220°C’ye ısıtın. Fırının en alt tepsisinde, 18-20 dakika pidelerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Pişen kavurmalı pideyi dilimleyip, sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Taze Otlu Labneli Kapalı Pide Tarifi
13B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Fındık Lahmacun Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
64B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Tam Buğdaylı Ramazan Pidesi Tarifi
5B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Ayşe Kesim
· 17.04.2022

Öorbalar