Kısık Ateş
Tarif

Karnabahar Pizza Tarifi

Yüksek lif ve proteine sahip, düşük karbonhidratlı bu tarif aklınızı başınızdan alacak 😊 Karnabahar tabanlı pizza: Sebzeli karnabahar pizza tarifi nasıl yapılır? En lezzetli karnabahar pizzası tarifi!
30 Dakika
4-6 Kişilik
Pizza Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
  • 29B
  • 106
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Pizza Tabanı için:
1 adet küçük boy karnabahar
1 adet büyük boy yumurta
100 g parmesan peyniri
5 g sarımsak tozu
yeteri kadar tuz
Üzeri için:
100 g pizza sosu veya domates sosu
1 adet yeşil kabak (girit kabağı)
10-12 adet kuşkonmaz yeşil ve beyaz
6-7 adet renkli biber (chili, kapya kırmızı biber, sarı-kırmızı dolmalık biber vs.)
kapari turşusu
parmesan peyniri
taze fesleğen
pesto sos

Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı çiçeklerine ayırın ve güzelce yıkadıktan sonra haşlayın. Yumuşayan karnabaharları havlu kağıt üzerine alıp suyunun süzülmesini sağlayın ve soğutun.
  • İyice ufalanacak şekilde blender veya rondodan çekin.
  • Geniş bir kaseye alıp yumurta, rendelenmiş parmesan peyniri, sarımsak tozu, tuz ve karabiberle güzelce karıştırarak bir harç elde edin.
  • Hazır olan karnabaharlı harcı, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yuvarlak oluşturacak şekilde dökün. Pizza hamuru şeklinde harcı yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış 200°C fırında üstü hafifçe kızarana dek yaklaşık 10 dk. pişirin.
  • Bu esnada üzeri için: kabakları ince ince dilimleyin, kuşkonmazların sap kısımlarını kesin. Her ikisini de ayrı ayrı 2’şer dakika kaynar suda haşlayın. Sudan aldığınız sebzeleri buzlu soğuk suya alarak şoklayın. Böylelikle renklerini kaybetmemiş olacaklar.
  • Soğuk sudan çıkardığınız sebzelerin iyice süzülmesi için havlu kağıt üzerine serin.
  • Altın rengi olan pizza tabanının üzerine ilk olarak pizza sosunu sürün. Daha sonra haşlanmış sebzeleri, renkli biberleri, kapari turşularını ve rendelenmiş parmesan peynirini üzerine yerleştirin.
  • Tekrardan 10 dakika fırına verin.
  • Fırından çıkan karnabahar pizzayı, taze fesleğen yaprakları ve pesto sosla gelişigüzel süsleyin. Toz parmesan peyniri serperek bekletmeden sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Haşlanmış karnabaharların suyunu iyice süzdürmeniz gerekmektedir. Temiz bir tülbent içine aldığınız haşlanmış karnabaharları sıkarak da suyunu çıkartabilirsiniz.
*Çok fazla malzeme koyarsanız, hamur yumuşak ve gevşek olur. Bu sebeple sos kullanırken ölçülü olmasına özen gösterin.
*Pizza tabanı üzerine arzu ettiğiniz şarküteri ürünlerini dizebilirsiniz.
*Aynı harçtan iki orta boy karnabahar pizza elde edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Labneli Margherita Pizza Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
21B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Deniz Mahsullü Lavaş Pizza Tarifi
17B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Odun Ateşinde Pizza Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.