- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Pizza Tarifleri
- Karnabahar Pizza Tarifi
Tarif
Karnabahar Pizza Tarifi
Yüksek lif ve proteine sahip, düşük karbonhidratlı bu tarif aklınızı başınızdan alacak 😊 Karnabahar tabanlı pizza: Sebzeli karnabahar pizza tarifi nasıl yapılır? En lezzetli karnabahar pizzası tarifi!
30 Dakika
4-6 Kişilik
Pizza Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
- 29B
- 106
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Pizza Tabanı için:
1 adet küçük boy karnabahar
1 adet büyük boy yumurta
100 g parmesan peyniri
5 g sarımsak tozu
yeteri kadar tuz
Üzeri için:
100 g pizza sosu veya domates sosu
1 adet yeşil kabak (girit kabağı)
10-12 adet kuşkonmaz yeşil ve beyaz
6-7 adet renkli biber (chili, kapya kırmızı biber, sarı-kırmızı dolmalık biber vs.)
kapari turşusu
parmesan peyniri
taze fesleğen
pesto sos
Nasıl Yapılır?
- 1Karnabaharı çiçeklerine ayırın ve güzelce yıkadıktan sonra haşlayın. Yumuşayan karnabaharları havlu kağıt üzerine alıp suyunun süzülmesini sağlayın ve soğutun.
- 2İyice ufalanacak şekilde blender veya rondodan çekin.
- 3Geniş bir kaseye alıp yumurta, rendelenmiş parmesan peyniri, sarımsak tozu, tuz ve karabiberle güzelce karıştırarak bir harç elde edin.
- 4Hazır olan karnabaharlı harcı, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yuvarlak oluşturacak şekilde dökün. Pizza hamuru şeklinde harcı yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış 200°C fırında üstü hafifçe kızarana dek yaklaşık 10 dk. pişirin.
- 5Bu esnada üzeri için: kabakları ince ince dilimleyin, kuşkonmazların sap kısımlarını kesin. Her ikisini de ayrı ayrı 2’şer dakika kaynar suda haşlayın. Sudan aldığınız sebzeleri buzlu soğuk suya alarak şoklayın. Böylelikle renklerini kaybetmemiş olacaklar.
- 6Soğuk sudan çıkardığınız sebzelerin iyice süzülmesi için havlu kağıt üzerine serin.
- 7Altın rengi olan pizza tabanının üzerine ilk olarak pizza sosunu sürün. Daha sonra haşlanmış sebzeleri, renkli biberleri, kapari turşularını ve rendelenmiş parmesan peynirini üzerine yerleştirin.
- 8Tekrardan 10 dakika fırına verin.
- 9Fırından çıkan karnabahar pizzayı, taze fesleğen yaprakları ve pesto sosla gelişigüzel süsleyin. Toz parmesan peyniri serperek bekletmeden sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Haşlanmış karnabaharların suyunu iyice süzdürmeniz gerekmektedir. Temiz bir tülbent içine aldığınız haşlanmış karnabaharları sıkarak da suyunu çıkartabilirsiniz.
*Çok fazla malzeme koyarsanız, hamur yumuşak ve gevşek olur. Bu sebeple sos kullanırken ölçülü olmasına özen gösterin.
*Pizza tabanı üzerine arzu ettiğiniz şarküteri ürünlerini dizebilirsiniz.
*Aynı harçtan iki orta boy karnabahar pizza elde edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.