Kısık Ateş
Tarif

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi

Mevsiminde farklı reçel tariflerini sevenlere özel, tam kıvamında Karpuz Kabuğu Reçeli tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Reçel Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 144B
  • 215
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 g karpuz kabuğu
2 g karbonat
500 ml su
300 g toz şeker
2 g limon tuzu
4 adet karanfil

Nasıl Yapılır?

  • Dilimlenmiş karpuz kabuklarının dış yüzeyini soyun.
  • Temizlenmiş kabukları eşit parçalar halinde doğrayın.
  • Karbonatlı su içerisinde 2 saat bekletin.
  • 2 saatin sonunda karbonatlı sudan süzüp su dolu tencerede 30 dakika haşlayın.
  • Şerbeti için; 500 ml suyun içerisine toz şeker, limon tuzu ve karanfilleri ekleyip karıştırarak kaynatın.
  • Haşlanan karpuz kabuklarını şerbete ekleyip 45 dakika daha kaynatın.
  • 45 dakikanın sonunda ocaktan alıp soğuyana kadar dinlendirin.
  • Muhafaza etmek için sterilize bir kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
  • Karpuz kabuğu reçeli hazır, dilediğiniz zaman dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.

Püf Noktası

*Kabuğunu soymak için soyacak kullanmanızı öneririz.
*Haşlama sırasında üzerinde oluşan köpükleri ara ara kaşıkla temizleyin.
*Olmuş olan reçeli güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ederek uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.
*Kısık Ateş Tv’ye abone olup sizler için hazırladığımız tarif videolarımızın tamamına ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kahvaltı Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Çilek Reçeli Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
608B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Şeftali Reçeli Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
151B Görüntüleme
Bal Kabağı Reçeli Tarifi
80 Dakika
4-6 Kişilik
34B Görüntüleme

Yorumlar (5)

Mesut Özer
· 10.09.2020

Reçel değilde , komposto veya hoşafı andıran bir tarif sanki

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Özden Altındal
· 11.09.2020

Ben direk dış kabuğunu soyup dilimleyip normal reçel pişirir gibi pişiriyorum. Pembe renkte oluyor tadı harika👍🏻

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 18.09.2020

Ellerinize sağlık 🌸👍

Zehra Saran
· 03.04.2021

Ben doğal ürünler satıyorum kesinlikle bu tarifi de listeme ekleyeceğim( limon tuzu yerine limon suyu kullanarak tabiiki

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 04.04.2021

Beğenileceğinden hiç şüphemiz yok. Ellerinize sağlık Zehra Hanım 🤩😅