Tarif
Kavanozda San Sebastian Cheesecake
Pratik Kavanozda San Sebastian Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
8-10 Kişilik
Cheesecake
Fırın, Çırpma
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
800 g Pınar Beyaz
30 g un
300 g pudra şekeri
200 g Pınar Ekşi Krema
600 g Pınar Krema
100 ml Pınar Süt
4 adet yumurta
1 g vanilya özütü
Nasıl Yapılır?
- 1Fırını 250°C’ye ayarlayın.
- 2Pınar Beyazı, geniş bir karıştırma kabında düşük devirde homojen kıvam alana kadar çırpın.
- 3Üzerine un ve pudra şekerini ilave edip 2 dakika daha karıştırın.
- 4Ardından ekşi krema, krema ve sütü ilave edin ve tekrar karıştırın.
- 5En son aşama olarak 4 adet taze yumurtayı, 1-2 damla vanilya özütünü ekleyip çok fazla çırpma işlemi yapmadan homojen hale getirin.
- 6Hazır olan harcı tel süzgeçten geçirerek havalanmasını ve varsa yabancı madde (yumurta kabuğu, peynir tortusu vs.) arınmasını sağlayın.
- 7Daha sonra sterilize edilmiş 330 cc’lik kavanozlara 190’ar gr olacak şekilde hazırladığınız harçtan koyun.
- 8Bütün kavanozları bir tepsiye alın ve fırına verin.
- 9Üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika, önceden ısıtılmış 250°C’de pişirin.
- 10Pişen tatlıyı oda ısısında en az 2 saat dinlendirin.
- 11Daha sonra buzdolabına kaldırabilir, en az 4 saat soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.
- 12İyice soğuyan tatlıların kapaklarını kapatıp, 3 gün boyunca buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Frambuazlı San Sebastian Cheesecake yapmak için; 350 gr donuk frambuazı hazır olan harca en son ekleyip pişirebilirsiniz.
*Her fırında derece ve dakika değişiklik gösterdiği için kontrollü pişirmeye özen gösterin.
*330 cc kavanozlardan 10-12 porsiyon çıkmaktadır.
Yorumlar (9)
Ben birebir uyguladım fakat aşırı yumurta koktu yüksek ısıda az piştiği için olabilir mi?
