Tarif

Kavanozda San Sebastian Cheesecake

Pratik Kavanozda San Sebastian Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
8-10 Kişilik
Cheesecake
Fırın, Çırpma

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
800 g Pınar Beyaz
Pınar
30 g un
300 g pudra şekeri
200 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
600 g Pınar Krema
Pınar
100 ml Pınar Süt
Pınar
4 adet yumurta
1 g vanilya özütü

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 250°C’ye ayarlayın.
  • Pınar Beyazı, geniş bir karıştırma kabında düşük devirde homojen kıvam alana kadar çırpın.
  • Üzerine un ve pudra şekerini ilave edip 2 dakika daha karıştırın.
  • Ardından ekşi krema, krema ve sütü ilave edin ve tekrar karıştırın.
  • En son aşama olarak 4 adet taze yumurtayı, 1-2 damla vanilya özütünü ekleyip çok fazla çırpma işlemi yapmadan homojen hale getirin.
  • Hazır olan harcı tel süzgeçten geçirerek havalanmasını ve varsa yabancı madde (yumurta kabuğu, peynir tortusu vs.) arınmasını sağlayın.
  • Daha sonra sterilize edilmiş 330 cc’lik kavanozlara 190’ar gr olacak şekilde hazırladığınız harçtan koyun.
  • Bütün kavanozları bir tepsiye alın ve fırına verin.
  • Üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika, önceden ısıtılmış 250°C’de pişirin.
  • Pişen tatlıyı oda ısısında en az 2 saat dinlendirin.
  • Daha sonra buzdolabına kaldırabilir, en az 4 saat soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.
  • İyice soğuyan tatlıların kapaklarını kapatıp, 3 gün boyunca buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Frambuazlı San Sebastian Cheesecake yapmak için; 350 gr donuk frambuazı hazır olan harca en son ekleyip pişirebilirsiniz.
*Her fırında derece ve dakika değişiklik gösterdiği için kontrollü pişirmeye özen gösterin.
*330 cc kavanozlardan 10-12 porsiyon çıkmaktadır.

Gülçin Kaya
Gülçin KayaYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar (9)

Ebru Sağım
05.01.2021

Ben birebir uyguladım fakat aşırı yumurta koktu yüksek ısıda az piştiği için olabilir mi?

Gülçin Kaya
06.01.2021

Merhaba Ebru,Tarifi çok uzun zamandır uyguluyorum ve yüksek ısıda pişiriyorum asla yumurta kokusu olmadı.Yumurta sayısı az reçete içinde.Çok hassas isen yumurtaya vanilya oranını arttırabilirsin.

Ebru Sağım
06.01.2021

Vanilya özütü ekledim bu arada sıcakken kokuyor bi gece dolapta beklettim enfes oldu teşekkürler tekrar

Gülçin Kaya
AyşegülKurtoğlu

Nasıl yapılıyor

Gülçin Kaya
07.01.2021

Tarifte yazıyor Ayşegül Hanım. 😊

Gülçin Kaya
Bahri Özer
07.01.2021

Şefim buzdolabında bekletiyormuyuz

Gülçin Kaya
08.01.2021

Tabii ki. Pişirdikten sonra oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz daha sonra dinlenmesi ve soğuması için buzdolabında bekletiyoruz.

Gülçin Kaya
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Tabanlı Cheesecake
approved
50 Dakika
2 Kişilik
3B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Frambuazlı ve Limonlu Cheesecake
4B
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
San Sebastian Cheesecake
65 Dakika
8-10 Kişilik
10B