Kısık Ateş
Tarif

Kavanozda San Sebastian Cheesecake Tarifi

Çok şık sunumuyla Kavanozda San Sebastian Cheesecake tarifi nasıl yapılır? Kavanozda San Sebastian Cheesecake malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
10-12 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın, Çırpma
Kavanozda San Sebastian Cheesecake Tarifi
Paylaş
  • 33B
  • 248
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
800 g Pınar Beyaz
Pınar
30 g un
300 g pudra şekeri
200 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
600 ml Pınar Krema
Pınar
100 ml Pınar Süt
Pınar
4 adet yumurta
1-2 damla vanilya özütü

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 250°C’ye ayarlayın.
  • Pınar Beyazı, geniş bir karıştırma kabında düşük devirde homojen kıvam alana kadar çırpın.
  • Üzerine un ve pudra şekerini ilave edip 2 dakika daha karıştırın.
  • Ardından ekşi krema, krema ve sütü ilave edin ve tekrar karıştırın.
  • En son aşama olarak 4 adet taze yumurtayı, 1-2 damla vanilya özütünü ekleyip çok fazla çırpma işlemi yapmadan homojen hale getirin.
  • Hazır olan harcı tel süzgeçten geçirerek havalanmasını ve varsa yabancı madde (yumurta kabuğu, peynir tortusu vs.) arınmasını sağlayın.
  • Daha sonra sterilize edilmiş 330 cc’lik kavanozlara 190’ar gr olacak şekilde hazırladığınız harçtan koyun.
  • Bütün kavanozları bir tepsiye alın ve fırına verin.
  • Üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika, önceden ısıtılmış 250°C’de pişirin.
  • Pişen tatlıyı oda ısısında en az 2 saat dinlendirin.
  • Daha sonra buzdolabına kaldırabilir, en az 4 saat soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.
  • İyice soğuyan tatlıların kapaklarını kapatıp, 3 gün boyunca buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Frambuazlı San Sebastian Cheesecake yapmak için; 350 gr donuk frambuazı hazır olan harca en son ekleyip pişirebilirsiniz.
*Her fırında derece ve dakika değişiklik gösterdiği için kontrollü pişirmeye özen gösterin.
*330 cc kavanozlardan 10-12 porsiyon çıkmaktadır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Limonlu Cheesecake Tarifi, Nasıl Yapılır?
11B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Soğuk Cheesecake Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
20B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Choco Labne San Sebastian Cheesecake Tarifi
17B Görüntüleme

Yorumlar (13)

Ebru Sağım
· 05.01.2021

Ben birebir uyguladım fakat aşırı yumurta koktu yüksek ısıda az piştiği için olabilir mi?

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 06.01.2021

Merhaba Ebru,Tarifi çok uzun zamandır uyguluyorum ve yüksek ısıda pişiriyorum asla yumurta kokusu olmadı.Yumurta sayısı az reçete içinde.Çok hassas isen yumurtaya vanilya oranını arttırabilirsin.

Ebru Sağım
· 06.01.2021

Vanilya özütü ekledim bu arada sıcakken kokuyor bi gece dolapta beklettim enfes oldu teşekkürler tekrar

Gülçin Kaya
· 29.01.2021

Ellerine sağlık :)

AyşegülKurtoğlu
· 06.01.2021

Nasıl yapılıyor

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 07.01.2021

Tarifte yazıyor Ayşegül Hanım. 😊

Bahri Özer
· 07.01.2021

Şefim buzdolabında bekletiyormuyuz

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 08.01.2021

Tabii ki. Pişirdikten sonra oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz daha sonra dinlenmesi ve soğuması için buzdolabında bekletiyoruz.