Kısık Ateş
Tarif

Kavanozda San Sebastian Cheesecake Tarifi

Çok şık sunumuyla Kavanozda San Sebastian Cheesecake tarifi nasıl yapılır? Kavanozda San Sebastian Cheesecake malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
10-12 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın, Çırpma
Kavanozda San Sebastian Cheesecake Tarifi
Paylaş
  • 35B
  • 251
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
800 g Pınar Beyaz
Pınar
30 g un
300 g pudra şekeri
200 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
600 ml Pınar Krema
Pınar
100 ml Pınar Süt
Pınar
4 adet yumurta
1-2 damla vanilya özütü

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 250°C’ye ayarlayın.
  • Pınar Beyazı, geniş bir karıştırma kabında düşük devirde homojen kıvam alana kadar çırpın.
  • Üzerine un ve pudra şekerini ilave edip 2 dakika daha karıştırın.
  • Ardından ekşi krema, krema ve sütü ilave edin ve tekrar karıştırın.
  • En son aşama olarak 4 adet taze yumurtayı, 1-2 damla vanilya özütünü ekleyip çok fazla çırpma işlemi yapmadan homojen hale getirin.
  • Hazır olan harcı tel süzgeçten geçirerek havalanmasını ve varsa yabancı madde (yumurta kabuğu, peynir tortusu vs.) arınmasını sağlayın.
  • Daha sonra sterilize edilmiş 330 cc’lik kavanozlara 190’ar gr olacak şekilde hazırladığınız harçtan koyun.
  • Bütün kavanozları bir tepsiye alın ve fırına verin.
  • Üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika, önceden ısıtılmış 250°C’de pişirin.
  • Pişen tatlıyı oda ısısında en az 2 saat dinlendirin.
  • Daha sonra buzdolabına kaldırabilir, en az 4 saat soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.
  • İyice soğuyan tatlıların kapaklarını kapatıp, 3 gün boyunca buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Frambuazlı San Sebastian Cheesecake yapmak için; 350 gr donuk frambuazı hazır olan harca en son ekleyip pişirebilirsiniz.
*Her fırında derece ve dakika değişiklik gösterdiği için kontrollü pişirmeye özen gösterin.
*330 cc kavanozlardan 10-12 porsiyon çıkmaktadır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri

Choco Labne ve Kestaneli Cheesecake Tarifi
12B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pratik Elmalı Cheesecake Tarifi
21B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Choco Labne San Sebastian Cheesecake Tarifi
19B Görüntüleme

Yorumlar (13)

Ebru Sağım
· 05.01.2021

Ben birebir uyguladım fakat aşırı yumurta koktu yüksek ısıda az piştiği için olabilir mi?

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 06.01.2021

Merhaba Ebru,Tarifi çok uzun zamandır uyguluyorum ve yüksek ısıda pişiriyorum asla yumurta kokusu olmadı.Yumurta sayısı az reçete içinde.Çok hassas isen yumurtaya vanilya oranını arttırabilirsin.

Ebru Sağım
· 06.01.2021

Vanilya özütü ekledim bu arada sıcakken kokuyor bi gece dolapta beklettim enfes oldu teşekkürler tekrar

Gülçin Kaya
· 29.01.2021

Ellerine sağlık :)

AyşegülKurtoğlu
· 06.01.2021

Nasıl yapılıyor

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 07.01.2021

Tarifte yazıyor Ayşegül Hanım. 😊

Bahri Özer
· 07.01.2021

Şefim buzdolabında bekletiyormuyuz

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 08.01.2021

Tabii ki. Pişirdikten sonra oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz daha sonra dinlenmesi ve soğuması için buzdolabında bekletiyoruz.