Kısık Ateş
Tarif

Kaz Ciğeri & Kalamar Tarifi

Sofrasında güzel lezzetler arayan herkes için özel bir tarif...
90 Dakika
1 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Izgara
Kaz Ciğeri & Kalamar Tarifi
Paylaş
  • 14B
  • 70
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g bezelye (yeşil bezelye püresi için)
50 g Pınar Krema (yeşil bezelye püresi için)
Pınar
25 g Pınar Tereyağı (yeşil bezelye püresi için)
Pınar
315 ml su (kalamar dashi için)
45 ml mirin (kalamar dashi için)
20 ml light soya sosu (kalamar dashi için)
3 dilim taze zencefil (kalamar dashi için)
2 adet lemongrass sapı/4'e bölünmüş (kalamar dashi için)
1 adet limon dilimi (kalamar dashi için)
6 g kuru shiitake mantarı (kalamar dashi için)
1 g kuru bonito flakes (kalamar dashi için)
1 adet kuru chili biberi (kalamar dashi için)
2 adet yeşil limon yaprağı (kalamar dashi için)
20 g kalamar mürekkebi (kalamar dashi için)
10 g lecithin tozu (kalamar dashi için)
60 g bebek kalamar (kalamar için)
118 ml soya sos (kalamar için)
14 g taze zencefil/ince doğranmış (kalamar için)
1 adet jalapeno biberi/ince doğranmış (kalamar için)
28 g taze sarımsak (kalamar için)
4,5 ml malt sirke (kalamar için)
25 g kaz ciğeri/çapraz çizilmiş (kaz ciğeri için)
1'er g kimyon, rezene tohumu, közlenmiş sarımsak, limon kabuğu, karabiber, bottarga/Chef'in baharat karışımı (kaz ciğeri için)

Nasıl Yapılır?

  • Yeşil Bezelye Püresi için; Bezelyeleri çözdürüp haşladıktan sonra blender'a alalım. Akıcı olana kadar blender'da krema ve tereyağı ile çekelim sonra en ince olan tel süzgeçten geçirelim ve soğutalım. 2'nci adıma geçmeden önce bütün sebzeleri istenilen boyutlarda kesip haşlayalım. 10gr bezelye,15gr iç bakla,30gr kuşkonmaz,15gr brüksel lahanası.
  • Kalamar Dashi için; Suyumuzu ufak bir tencere içinde kaynama derecesine getirip altını kapatıyoruz, hazırlamış olduğumuz su, mirin, soya sos, taze zencefil, lemongrass sapı, limon dilimi, kuru shiitake mantarı, bonito flakes, chili ve limon yaprağını tencerenin içine atıyoruz üzerini strech film ile kapatıp 30 dk demliyoruz. Sonra süzüp, kalamar mürekkebi ve lecithin tozunu el blender'ı ile karıştırıyoruz.
  • Kalamar için; Bütün malzemeleri karıştırıp kalamar ile birlikte bir kapta 30 dk marinasyon yapıyoruz sonra kalamarı marinasyondan alıp ızgarada güzelce pişiriyoruz.
  • Kaz Ciğeri için; Chef'in baharat karışımı bölümünü baharat blender'ından çekiyoruz. Sonra çapraz şekilde çizilmiş olan kaz ciğerimizi Chef'in baharat karışımı ile tatlandırıyoruz. Sonrasında tavada güzelce renk verip pişiriyoruz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ali Ronay
Ali Ronay
Maçakızı Hotel&Restoran - Executive Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Onur Arslan
Onur Arslan
Akademi Mutfak Eğitmen & İşletme Ortağı - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı
Palamut Buğulama Tarifi
approved
65 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme
Acılı Soya Dip Soslu Mırlan Kızartma Tarifi
11B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kremalı Kalamar Dolma Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar (6)

Hafize Sepetci
· 29.07.2019

Eminim ki çok güzel olmuştur.Ellerine sağlık sef♥️😆

Uzman Ali Ronay bu yorumu beğendi
Hazal Roman
· 25.01.2020

Şef ellerine sağlık

Uzman Ali Ronay bu yorumu beğendi
Aysun Seren
· 27.01.2020

😫