Tarif
Kazandibi Tatlısı
Geleneksel Sütlü Tatlıların Lezzet Sırrı.
60 Dakika
10-12 Kişilik
Geleneksel Tatlı
Tencere
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 kg Pınar Latte Art Barista Süt
yarım kg Pınar Krema
1150 g toz şeker
1 kg baldo pirinç
125 ml su
1,5 kg pirinç sübye
Nasıl Yapılır?
- 1Pirinç Sübye: 1 kg baldo pirinci soğuk su ile durulaşıncaya kadar yıkıyoruz ve üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde ıslatıp bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün bir bar blender'ında parça parça ıslattığımız pirinçten ve suyundan ekleyip pütürlü hale gelene kadar çekiyoruz.
- 2Toz şekeri yarım kg süt ile ayrı bir tencerede eriyinceye kadar ısıtıyoruz.
- 3Kalan sütün tamamını ve kremayı tencerede ısıtmaya başlıyoruz, ısınan süt-krema karışımına şekerli sütü ilave ediyoruz ara ara çırpma teli ile karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz (orta-yüksek ateşte).
- 4Kaynama noktasına gelen muhallebinin içine yavaş yavaş sübye ekleyip bir yandan karıştırmaya devam ediyoruz (kısık ateşte).
- 5Yaklaşık 15-20 dk sürekli karıştırarak kaynatmaya devam ediyoruz.
- 6Kazandibi tepsisine döktüğümüz muhallebiyi bir spatula yardımı ile simit ocak üzerinde dibini çok sıyırmadan tepsinin dibini yanmaya bırakıyoruz.
- 7Son olarak, tatlınızın dibinin yandığına emin olduğunuzda ocaktan alarak dinlendirmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
Simit ocak üstüne oturacak olan tepsiyi çevirmeye gerek yok. 10 dk kısık ateşte eşit şekilde yanacaktır.
Tarif 43 cm çapında sini tepsi baz alınarak verilmiştir.
Yaptığınız kazandibi tatlısını 1 gün kadar dolapta dinlendirirseniz daha iyi lezzet alacaksınız.
Pirinçler şiştiği için ve blender'dan çekerken ıslattığımız suyu kullandığımızdan 1 kg pirinçten 1,5 kg pirinç sübyesi elde edilir.
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.