Tarif

Kazandibi Tatlısı Tarifi

Geleneksel Sütlü Tatlıların Lezzet Sırrı. Orijinal kazandibi tatlısı nasıl yapılır?
60 Dakika
10-12 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 64B
  • 77
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 l Pınar Süt
Pınar
500 ml Pınar Krema
Pınar
1150 g toz şeker
1 kg baldo pirinç
125 ml su
1,5 kg pirinç sübye

Nasıl Yapılır?

  • Pirinç Sübye: 1 kg baldo pirinci soğuk su ile durulaşıncaya kadar yıkıyoruz ve üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde ıslatıp bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün bir bar blender'ında parça parça ıslattığımız pirinçten ve suyundan ekleyip pütürlü hale gelene kadar çekiyoruz.
  • Toz şekeri yarım kg süt ile ayrı bir tencerede eriyinceye kadar ısıtıyoruz.
  • Kalan sütün tamamını ve kremayı tencerede ısıtmaya başlıyoruz, ısınan süt-krema karışımına şekerli sütü ilave ediyoruz ara ara çırpma teli ile karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz (orta-yüksek ateşte).
  • Kaynama noktasına gelen muhallebinin içine yavaş yavaş sübye ekleyip bir yandan karıştırmaya devam ediyoruz (kısık ateşte).
  • Yaklaşık 15-20 dk sürekli karıştırarak kaynatmaya devam ediyoruz.
  • Kazandibi tepsisine döktüğümüz muhallebiyi bir spatula yardımı ile simit ocak üzerinde dibini çok sıyırmadan tepsinin dibini yanmaya bırakıyoruz.
  • Son olarak, tatlınızın dibinin yandığına emin olduğunuzda ocaktan alarak dinlendirmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Simit ocak üstüne oturacak olan tepsiyi çevirmeye gerek yok. 10 dk kısık ateşte eşit şekilde yanacaktır.
*Tarif 43 cm çapında sini tepsi baz alınarak verilmiştir.
*Yaptığınız kazandibi tatlısını 1 gün kadar dolapta dinlendirirseniz daha iyi lezzet alacaksınız.
*Pirinçler şiştiği için ve blender'dan çekerken ıslattığımız suyu kullandığımızdan 1 kg pirinçten 1,5 kg pirinç sübyesi elde edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
3.5
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Kaymaklı Güllaç Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme
Gamze Şanlı Ak
Gamze Şanlı Ak
Doktor Diyetisyen (PhD) - Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
Balkabaklı Chia Puding Tarifi
11B Görüntüleme
Beyaz Çikolatalı Frambuazlı Güllaç Tarifi
approved
9B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.