Tarif

Kestaneli Kelem Sarma

Zennup’un en sevilen tariflerinden Kestaneli Kelem Sarma nasıl yapılır?
90 Dakika
6-8 Kişilik
Sarma ve Dolma
Tencere
Kestaneli Kelem Sarma

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet orta boy sarmalık lahana
500 g kuru soğan
125 g pirinç
5 g yenibahar
10 g tarçın
10 g kuş üzümü
5 g toz şeker
5 g kaya tuzu
50 g kestane
215 g zeytinyağı, sarma suyu için
100 g limon suyu, sarma suyu için
13 g toz şeker, sarma suyu için
7 g kaya tuzu, sarma suyu için

Nasıl Yapılır?

  • Lahana yapraklarını kaynama noktasındaki sıcak suda yavaş yavaş çevirerek açın.
  • Harcı için: kıyılmış kuru soğan, 125 g pirinç, 5 g yeni bahar, 10 g tarçın, 10 g kuş üzümü, 5 g toz şeker ve 5 g kaya tuzunu güzelce harmanlayın. Pişmiş kestaneleri parçalayın.
  • Her sarmaya bir tane parçalanmış kestane olacak şekilde harçla beraber yayın ve sıkıca sarın.
  • Sarılmış lahanaları, aralarında boşluk kalmayacak şekilde orta boy bir tencereye dizin.
  • Sarma suyu için: zeytinyağı, limon suyu, toz şeker ve kaya tuzunu bir kapta homojen hale gelecek şekilde karıştırın ve tencereye ekleyin. Üzerine, sarmaları bir parmak kalınlığında geçecek şekilde su ilave edin.
  • Su kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte toplam 75 dakika pişirip servis edin.
Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul ÜnlütürkZennup 1844 - Mutfak Koordinatörü
Paylaş

Yorumlar (4)

İnci Dinek
19.11.2020

Bunu denicem şef ✌️

Alper Tuğrul Ünlütürk

✌️😃

Alper Tuğrul Ünlütürk
Beyzanur Balık
26.11.2020

Denendi ve harika oldu teşekkür ederim şeftarif içinanneannem bile beğendi

Alper Tuğrul Ünlütürk

😅👏 rica ederim.

Alper Tuğrul Ünlütürk
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Pazı Sarması
75 Dakika
4-6 Kişilik
5B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Domates Dolmaları
30 Dakika
4-6 Kişilik
3B
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Bamyalı Elma Dolması
30 Dakika
2-4 Kişilik
2B