Tarif

Kırmızı Meyveli Panna Cotta

Pratik meyve soslu panna cotta tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı
Tencere
Kırmızı Meyveli Panna Cotta

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g yabani kırmızı meyve, sosu için
150 g pudra şekeri, sosu için
500 ml Pınar Krema
Pınar Ürünü
100 ml Pınar Süt
Pınar Ürünü
100 g pudra şekeri
10 g vanilya
3 adet jelatin yaprağı

Nasıl Yapılır?

  • 250 g kırmızı meyve ve 150 g pudra şekerini çatal yardımıyla veya robotta ezip püre haline getirin ve buzdolabında bekletin.
  • Ayrı bir yerde; krema, süt, pudra şekeri ve vanilyayı bir tencereye koyup ocağı yakın.
  • Jelatin yapraklarını elinizle parçalayarak içine ilave edin.
  • Kaynatmadan sadece ısıtarak karıştırın ve jelatinlerin erimesini bekleyip ocağın altını kapatın.
  • Daha sonra birer kepçe olacak şekilde küçük kaselere yerleştirip buzdolabında en az 3 saat soğutun.
  • Üzerine buzdolabında beklettiğiniz sosu dilediğiniz gibi dökerek servis yapın.
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Paylaş

Yorumlar (19)

Sabire Dinsel
13.08.2020

Ellerinize sağlık ömür şef.😊😊

Ömür Akkor
13.08.2020

Teşekkürler 😊

Ömür Akkor
İnci Dinek
13.08.2020

Bunu denicem şef

Ömür Akkor
Figen Tatar
14.08.2020

Cok kolaymis tesekkurler sefim

Ömür Akkor
14.08.2020

Teşekkürler ✋👩‍🍳😊

Ömür Akkor
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Puding
15 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Panna Cotta
30 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
45 Dakika
4-6 Kişilik