Tarif

Hamsiköy Sütlacı Tarifi

Hamsiköy fırın sütlacı, özel tarifi ve eşsiz lezzetiyle bilinen geleneksel bir Türk tatlısıdır. Peki, meşhur Hamsiköy fırın sütlacı tarifi nasıl yapılır? Tam ölçülü fırın sütlaç yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte tüm detaylarıyla Karadeniz Hamsiköy sütlacı...
90 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Hamsiköy Sütlacı Tarifi
Paylaş
  • 8B
  • 28
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 litre Pınar Süt
Pınar
75 g pirinç
2 g tuz
200 g toz şeker
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
60 g mısır nişastası
2 adet yumurta sarısı
20 ml su
üzeri için kavrulmuş kırık fındık

Nasıl Yapılır?

  • Sütü bakır bir tencereye alıp ocakta kaynamaya bırakın.
  • Pirince tuz ilave edip üzerini geçecek şekilde ılık suda 5 dakika bekletin. Ardından pirinci yıkayıp süzüp kullanıma hazır hale getirin.
  • Kaynayan sütün yarısını farklı bir tencereye alıp içine pirinci ilave edin. Pirinçler pişene kadar kaynatın.
  • Ocakta kalan süte toz şeker ve tereyağı ekleyip karıştırın.
  • Haşlanmış pirinçli sütü şekerli sütün içine ilave edip kaynatmaya devam edin. Kıvam vermesi için ayrı bir kasede mısır nişastası, yumurta sarısı ve suyu homojen bir şekilde çırparak karıştırın.
  • Nişastalı karışımı 3 parça halinde tahta kaşıkla karıştırarak yavaş yavaş tencereye ilave edin.
  • Kepçe yardımıyla kıvamını kontrol ettikten sonra sütlacı ocaktan alıp kaselere doldurun. Üzerlerinin kabuk bağlaması için 15 dakika tezgahta dinlendirin.
  • Tabanına bir miktar su doldurduğunuz fırın tepsisine kaseleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 250°C’deki fırında (üst ayarda) üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Kızaran hamsiköy sütlaçlarını en 1 saat tezgahta soğuttuktan sonra buzdolabına kaldırın. Tamamen soğuyan sütlaçları servis etmeden hemen önce kırık fındıkla süsleyip servise hazır hale getirin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Sütlacın sürekli karıştırılması, topaklanmayı önleyecektir.
*Vanilin kullanmak lezzeti zenginleştirebilir, ancak isteğe bağlıdır.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
3.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Banana Pudding (Muzlu Puding) Tarifi
6B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
45 Dakika
4-6 Kişilik
667B Görüntüleme
Yeşim Erol
Yeşim Erol
Barry Callebaut Turkey - Head of Chocolate Academy
Belçika Çikolatalı Puding
50 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.