Tarif

Hamsiköy Sütlacı Tarifi

Hamsiköy fırın sütlacı, özel tarifi ve eşsiz lezzetiyle bilinen geleneksel bir Türk tatlısıdır. Peki, meşhur Hamsiköy fırın sütlacı tarifi nasıl yapılır? Tam ölçülü fırın sütlaç yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte tüm detaylarıyla Karadeniz Hamsiköy sütlacı...
90 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Hamsiköy Sütlacı Tarifi
Paylaş
  • 9B
  • 29
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 litre Pınar Süt
Pınar
75 g pirinç
2 g tuz
200 g toz şeker
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
60 g mısır nişastası
2 adet yumurta sarısı
20 ml su
üzeri için kavrulmuş kırık fındık

Nasıl Yapılır?

  • Sütü bakır bir tencereye alıp ocakta kaynamaya bırakın.
  • Pirince tuz ilave edip üzerini geçecek şekilde ılık suda 5 dakika bekletin. Ardından pirinci yıkayıp süzüp kullanıma hazır hale getirin.
  • Kaynayan sütün yarısını farklı bir tencereye alıp içine pirinci ilave edin. Pirinçler pişene kadar kaynatın.
  • Ocakta kalan süte toz şeker ve tereyağı ekleyip karıştırın.
  • Haşlanmış pirinçli sütü şekerli sütün içine ilave edip kaynatmaya devam edin. Kıvam vermesi için ayrı bir kasede mısır nişastası, yumurta sarısı ve suyu homojen bir şekilde çırparak karıştırın.
  • Nişastalı karışımı 3 parça halinde tahta kaşıkla karıştırarak yavaş yavaş tencereye ilave edin.
  • Kepçe yardımıyla kıvamını kontrol ettikten sonra sütlacı ocaktan alıp kaselere doldurun. Üzerlerinin kabuk bağlaması için 15 dakika tezgahta dinlendirin.
  • Tabanına bir miktar su doldurduğunuz fırın tepsisine kaseleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 250°C’deki fırında (üst ayarda) üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Kızaran hamsiköy sütlaçlarını en 1 saat tezgahta soğuttuktan sonra buzdolabına kaldırın. Tamamen soğuyan sütlaçları servis etmeden hemen önce kırık fındıkla süsleyip servise hazır hale getirin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Sütlacın sürekli karıştırılması, topaklanmayı önleyecektir.
*Vanilin kullanmak lezzeti zenginleştirebilir, ancak isteğe bağlıdır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
3.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Beyaz Çikolatalı Frambuazlı Güllaç Tarifi
approved
9B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Krem Karamel Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
53B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Bal Kabağında Süt Helvası Tarifi
15B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.