Tarif

Kremalı Şeftalili Dondurma

Katkısız ve doğal ev yapımı şeftalili dondurma nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Dondurma
Karıştırma, Dondurma
Kremalı Şeftalili Dondurma

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
600 g şeftali
125 ml su
160 g toz şeker
250 ml Pınar Krema
Pınar Ürünü
150 g Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü
1 adet çubuk vanilya özü (çekirdeği)

Nasıl Yapılır?

  • Şeftalilerin kabuklarını soyun, çekirdeğini çıkarın, iri iri doğrayın ve bir tencereye alın.
  • Üzerine su ilave edip 8-10 dakika boyunca ara ara karıştırarak pişirin.
  • Daha sonra ocağı kısık ateşe getirin, toz şekeri ilave edip karıştırarak şekerin erimesi sağlayın.
  • Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın, 2 saat oda sıcaklığına gelene kadar soğutun.
  • Soğuyan karışımı, kremayı, ekşi kremayı ve vanilyayı bir blendera alıp püre haline gelene dek çekin.
  • Ardından bir dondurma kabına alın ve derin dondurucuya yerleştirin.
  • Dondurmanın kristalize olmaması için 8 saat boyunca, her saat başı karıştırın.
  • Minimum 12 saat derin dondurucuda bekletin, daha sonra dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.
Melih Yıldırım
Melih YıldırımYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Tanıtım ve Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar (5)

İnci Dinek
19.08.2020

Bunu denicem şef olucaktı

Melih Yıldırım

Umarım beğenirsin 🙌😉 şimdiden eline sağlık.

Melih Yıldırım
Asım Çalık
20.08.2020

Ellerinize sağlık Şefim. Pinar ekşi kremayı hangi marketten alıyorsunuz? Migros ve Macro'da yok. Bilgi verirseniz sevinirim.

Melih Yıldırım

Metro marketlerden temin edebilirsiniz. Teşekkürler.

Melih Yıldırım
Asım Çalık
22.08.2020

Teşekkürler Şefim. Kolay gelsin.

Melih Yıldırım
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Kırmızı Meyveli Dondurma
60 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Limon Aromalı Dondurma
70 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
İncirli Dondurma
25 Dakika
2-4 Kişilik