- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Pide/Lahmacun Tarifleri
- Labneli ve Pastırmalı Pide Tarifi
Tarif
Labneli ve Pastırmalı Pide Tarifi
Enfes bir pide yorumu, labneli ve pastırmalı pide tarifi...
60 Dakika
4-6 Kişilik
Pide/Lahmacun Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 16B
- 29
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
560 g un
16 g yaş maya
35 g toz şeker
30 g tuz
aldığı kadarsu
Üzeri için:
4 dal taze biberiye
tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Unu hamur yoğurma kabına alın ve ortasını açın. Yaş maya, toz şeker, tuz ve suyu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ilave edin ve yoğurun.
- 2Üzerini streç film ile örtün ve oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin.
- 3Dinlenmiş hamuru oval açın ve kenarlarını ince olacak biçimde içe doğru kıvırın.
- 4Kıyılmış biberiyeleri, labne ve krema ile bir kasede karıştırın. Arzu ettiğiniz miktarda tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- 5Harcı pidenin ortasına sürün. Pastırma dilimlerini uzunlamasına kesin ve pidenin üzerine yerleştirin.
- 6Önceden ısıtılmış 195 derece fırında ortalama 15-20 dakika pidenin altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
- 7Fırından çıktıktan hemen sonra üzerine tereyağı sürün ve kıyılmış biberiye serperek servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.