Kısık Ateş
Tarif

Labneli ve Pastırmalı Pide Tarifi

Enfes bir pide yorumu, labneli ve pastırmalı pide tarifi...
60 Dakika
4-6 Kişilik
Pide/Lahmacun Tarifleri
Fırın
Labneli ve Pastırmalı Pide Tarifi
Paylaş
  • 15B
  • 29
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
560 g un
16 g yaş maya
35 g toz şeker
30 g tuz
aldığı kadarsu
Üzeri için:
4 dal taze biberiye
200 g Pınar Labne
Pınar
100 ml Pınar Krema
Pınar
tuz ve karabiber
2 paket Pınar Çemensiz Pastrıma
Pınar
Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Unu hamur yoğurma kabına alın ve ortasını açın. Yaş maya, toz şeker, tuz ve suyu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ilave edin ve yoğurun.
  • Üzerini streç film ile örtün ve oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin.
  • Dinlenmiş hamuru oval açın ve kenarlarını ince olacak biçimde içe doğru kıvırın.
  • Kıyılmış biberiyeleri, labne ve krema ile bir kasede karıştırın. Arzu ettiğiniz miktarda tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Harcı pidenin ortasına sürün. Pastırma dilimlerini uzunlamasına kesin ve pidenin üzerine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 195 derece fırında ortalama 15-20 dakika pidenin altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıktıktan hemen sonra üzerine tereyağı sürün ve kıyılmış biberiye serperek servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Karamelize Soğanlı Pide Tarifi
16B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Konya Yağ Somunu Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
43B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.