- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Pide/Lahmacun Tarifleri
- Adil Usta’nın Ramazan Pidesi Tarifi
Tarif
Adil Usta’nın Ramazan Pidesi Tarifi
İspirli Adil Usta'nın babası fırıncı, karısı fırıncı, iki oğlu fırıncı, kızı fırıncı, torunlar ellerinizden öper onlar da fırıncı… Allah yerinde dinlendirsin, hayattayken ekmeklerini hem yedim hem de ondan hikayelerini dinledim. Ramazan pidesi tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Pide/Lahmacun Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 17B
- 72
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg un
700+150 ml su
15-20 g kaya tuzu
20 g maya
7 g toz şeker
50 ml zeytinyağı
Üzeri için: 1 adet yumurtası
Üzeri için: susam ve çörek otu
Nasıl Yapılır?
- 1İlk önce unun tamamını, suyun 700 ml'sini, tuzu, mayayı ve şekeri güzelce yoğurun.
- 25 dakika dinlendirip kalan suyu (150 ml) ve zeytinyağını ilave edin.
- 3Hazır olan hamuru 4 eşit parçaya bölün ve yuvarlak şekil verip üzerinde ıslak bir tülbentle beklemeye alın.
- 4Hamur kabardıktan sonra pidelerin üzerine yumurtanın sarısını sürün.
- 5Parmaklarınızla üzerine kare şekilleri yapıp, susam ve çörek otuyla süsleyip, 240°C fırında 12-15 dakika arasında pişirip servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?