Kısık Ateş
Tarif

Adil Usta’nın Ramazan Pidesi Tarifi

İspirli Adil Usta'nın babası fırıncı, karısı fırıncı, iki oğlu fırıncı, kızı fırıncı, torunlar ellerinizden öper onlar da fırıncı… Allah yerinde dinlendirsin, hayattayken ekmeklerini hem yedim hem de ondan hikayelerini dinledim. Ramazan pidesi tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Pide/Lahmacun Tarifleri
Fırın
Adil Usta’nın Ramazan Pidesi Tarifi
Paylaş
  • 17B
  • 72
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg un
700+150 ml su
15-20 g kaya tuzu
20 g maya
7 g toz şeker
50 ml zeytinyağı
Üzeri için: 1 adet yumurtası
Üzeri için: susam ve çörek otu

Nasıl Yapılır?

  • İlk önce unun tamamını, suyun 700 ml'sini, tuzu, mayayı ve şekeri güzelce yoğurun.
  • 5 dakika dinlendirip kalan suyu (150 ml) ve zeytinyağını ilave edin.
  • Hazır olan hamuru 4 eşit parçaya bölün ve yuvarlak şekil verip üzerinde ıslak bir tülbentle beklemeye alın.
  • Hamur kabardıktan sonra pidelerin üzerine yumurtanın sarısını sürün.
  • Parmaklarınızla üzerine kare şekilleri yapıp, susam ve çörek otuyla süsleyip, 240°C fırında 12-15 dakika arasında pişirip servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Peynirli Pide Tarifi
approved
60 Dakika
4-6 Kişilik
91B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Labneli ve Pastırmalı Pide Tarifi
16B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Taze Otlu Labneli Kapalı Pide Tarifi
14B Görüntüleme

Yorumlar (3)

lale zehra özer
· 14.04.2021

Ekşi maya kullanılırsa kaç gram koymak gerekiyor

Doğukan Sarıbaşak

Su oranı çok yüksek değil mi? Çalışması çok zor olmaz mı?

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 19.04.2021

Hayır olmuyor 😅 1 kg un için ideal bir ölçüdür. Siz kıvamına göre onu ayarlayabilirsiniz.