Tarif

Levrek Sırdağ Tarifi

Levrek Sırdağ, benim en sevdiğim balık yemeklerindendir aynı zamanda çok pratik ve lezzetlidir. Levrek sırdağ tarifi ve çok daha fazlası için videomu izlemeyi unutmayın.
30 Dakika
1 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Tava
Paylaş
  • 19B
  • 98
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
80 g Pınar Tereyağı
Pınar
3 diş sarımsak
600 g levrek
tuz, karabiber
150 g domates
1/2 demet maydanoz
10 ml limon suyu
100 ml üzüm sirkesi
Sunum için:
mikro yeşillik
karamelize limon

Nasıl Yapılır?

  • Slice doğranan sarımsağı tereyağında altın sarısı olana kadar kızartıyoruz.
  • Balığın kılçıklarından ayıklanmış filetosunu baharatlayarak aynı tavaya iç yüzeyi altta olacak şekilde ekliyoruz.
  • Üzerine doğranmış domates, maydanoz, limon suyu ve üzüm sirkesini ilave ediyoruz.
  • Tavanın üzerini bir kapakla kapatıyoruz ve kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Pişme derecesini kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Servis etmeden önce sunum tabağına balıkla aynı tavada pişen garnitürleri yatak şeklinde yerleştiriyoruz.Üzerine fileto balığı yerleştiriyoruz.
  • Yanında karamelize limon ve mikro yeşillik ile sunuyoruz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Limonlu Mezgit Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
14B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Sicilya Usulü Barbun Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Somon Bowl Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
8B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.