add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Limonlu Dondurma

Limon severler burada ve hazırsa harika bir dondurma tarifi vereceğim! 😁 Katkısız, mis kokulu limonlu dondurma nasıl yapılır? 🍋🍦
40 Dakika
4-6 Kişilik
Dondurma
Karıştırma, Dondurma
Limonlu Dondurma

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 ml Pınar Süt
Pınar Ürünü
180 g toz şeker
5 adet yumurta sarısı
3 adet limon kabuğu rendesi
400 ml Pınar Krema
Pınar Ürünü
50 g Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü
5 adet limonun suyu

Nasıl Yapılır?

  • Orta boy bir tencereye sütü alın, 175 dereceye gelene kadar ısıtın.
  • Üzerine toz şeker ilave edin ve kısık ateşte tamamen eriyene kadar karıştırın.
  • 5 adet yumurta sarısını ayrı bir kapta çırpın.
  • Çırptığınız yumurta sarılarına, ısıttığınız sütten bir miktar alın (kesilmesini önlemek için) ve homojen kıvam alana kadar karıştırın.
  • Ardından sütün tamamını ve limon kabuğu rendesini ilave edip sürekli karıştırın.
  • Bu karışımı tekrar ocağa alıp sürekli karıştırarak yoğunlaşmasını sağlayın. (Dikkat kaynamasına izin vermeyin!)
  • Kaynama noktasına geldikten hemen sonra ocaktan alın.
  • Daha sonra krema, ekşi krema ve limon suyunu ekleyip güzelce yedirin. Dondurma karışımınız hazır.
  • Temiz bir kaba bu karışımı alın, üzerini kontak streç dediğimiz yöntemle sıkıca (ürünü streçle birebir temas edecek şekilde kapatıp hava ile temasını kesmek) kaplayın ve buzdolabına koyun.
  • 1 gece boyunca buzdolabında dinlendirin.
  • Ertesi gün, dondurma makinanız var ise makinaya alıp dondurmanızı yapabilirsiniz. Eğer makinanız yok ise derin dondurucuya kaldırmadan mikser ile karıştırıp tekrar derin dondurucuya kaldırın. Bu işlemi 1’er saat arayla en az 3-4 kez uygulayın.
  • Bunu yapma sebebimiz; buzlanmayı önlemek ve daha kremsi yapı elde etmek.
  • Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz, afiyet olsun!

Püf Noktası

*NOT: Rengini biraz daha sarartmak isterseniz çok az miktarda zerdeçal ekleyebilirsiniz. 😊

Gülçin Kaya
Gülçin KayaYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar (3)

HakanMindiloğlu

Gülçin Hanım tatilde de boş durmuyor 😊

Gülçin Kaya
Asım Çalık
29.07.2020

Ellerinize sağlık şefim. Teşekkürler.

Gülçin Kaya
BirgülÖztürk
04.08.2020

Uff burası 50 derece midir nedir. Şimdi limonlu dondurma... Uff...

Gülçin Kaya
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Kırmızı Meyveli Dondurma
60 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Limon Aromalı Dondurma
70 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
İncirli Dondurma
15 Dakika
2-4 Kişilik