Tarif

Mandalinalı Çikolatalı Islak Kek Tarifi

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüne hoş geldiniz! Bu ayın yıldızı, ferahlatıcı mandalina! Şimdi, mandalinanın harika tadını ve ferahlatıcı özünü, nefis bir ıslak kek tarifiyle bir araya getireceğiz. Bu tarif, hem göz alıcı sunumuyla hem de muhteşem tadıyla özel günlerin veya özel misafirlerinizi ağırlarken unutulmaz bir deneyim sunacak. Şimdi gelelim mandalinalı çikolatalı ıslak kek tarifimize! Çikolatalı ıslak kek ve çok daha fazlası için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 5B
  • 26
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
350 g bitter çikolata
100 g Pınar Tereyağı, oda ısısında
Pınar
4 adet yumurta
55 g toz şeker
2 adet rendelenmiş mandalina kabuğu
400 ml Pınar Krema
Pınar
20 g tam buğday unu
4-5 adet mandalina

Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bir tencerede çikolata ve tereyağını temperleyin. Çikolata temperlemek, çikolatanın belirli bir sıcaklık aralığında eritilip sonra tekrar belli bir sıcaklık aralığına soğutularak istikrarlı bir yapıya kavuşturulması işlemidir.
  • Kek harcı için yumurtaları ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabında iyice çırpın. Üzerine temperlenmiş çikolatalı tereyağı karışımını ekleyip karıştırmaya devam edin. Ardından rendelenmiş mandalina kabuğu, krema ve tam buğday ununu ekleyip karıştırın. Kek harcı hazır.
  • Pişirme kağıdını ıslatın, fırın kabına yerleştirin.
  • Mandalinaların kabuklarını soyup ortadan enlemesine ikiye kesin ve fırın kabına yerleştirin. Üzerine hazır olan kek harcını yayarak dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 35-40 dakika kontrollü olarak pişirin.
  • Pişen mandalinalı keki oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. Ardından fırın kabından keki alın, dikkatlice ters çevirin ve üzerindeki yağlı kağıdı yavaşça çıkarın. Daha sonra dilimleyerek bir servis tabağına alın.
  • Tercihen üzerine toz kakao serpebilir, mandalina dilimleri ve taze nane yapraklarıyla tabağınızı süsleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Brownie Cupcake ve Çikolatalı Frosting Tarifi
13B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Bol Çikolatalı Ev Kurabiyesi Tarifi
14B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Vanilyalı Cupcake & Buttercream Tarifi
4B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.