Tarif

Mandalinalı Pırasa Tarifi

Zeytinyağlı Mandalinalı Pırasa tarifi nasıl yapılır? Mandalinalı ve limon soslu pırasa yapmanın püf noktaları nelerdir? Son derece pratik ve lezzetli olan bu tarifin tüm detaylarına videomuzdan ulaşabilirsiniz.
45 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 19B
  • 109
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
80 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
500 g pırasa
2 adet havuç
3 adet mandalina suyu
1 adet limon suyu
50 g pirinç
tuz&karabiber
250 ml ılık su

Nasıl Yapılır?

  • Pırasaların dış yüzeyindeki ince kabuğu sıyırıp yıkayın. Daha sonra verev şekilde uzunlamasına doğrayın ve bir kenara alın.
  • Sarımsakların kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Havuçları tıraşlayıp yuvarlak olarak doğrayın.
  • Mandalina ve limonun suyunu sıkıp bir kaba alın.
  • Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın, sarımsakları ilave ederek hafif pişirin. Hemen arkasından doğranmış pırasaları ekleyin ve 5 dk. boyunca sebzeleri kavurarak yumuşamalarını sağlayın.
  • Ardından doğranmış havuçları, sıkılmış mandalina ve limon suyunu ekleyin, 5 dakika daha pişirin.
  • İyice yıkanmış pirinçleri de ilave ettikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Bu aşamada yemeğin üzerine mandalina dilimleri yerleştirebilirsiniz.
  • Son olarak ılık su ekleyip kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişmeye bırakın. (ortalama 35 dk.)
  • Pişen yemeği ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • İster ılık, ister soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
3.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
Patlıcan Güveci Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
23B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması Tarifi
13B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Otlu Kıymalı Kestane Yemeği Tarifi
15B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Ömer Faruk Onsekiz
· 08.11.2021

Baya lezzetli görünüyor

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 08.11.2021

En az göründüğü kadar lezzetlidir 😋 mutlaka deneyin 🙏

Ariel Yildizi
· 17.11.2021

Elinize sağlık yarın deneyeceğim. Ben diyette olduğum için içine bulgur yada siyah pirinç düşünüyorum

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 18.11.2021

Çok güzel olur. Ellerinize sağlık 👏😇