Tarif

Mantarlı Güveç

İstiridye mantarlı ve arpacık soğanlı güveç tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere, Fırın

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g istiridye mantarı
500 g arpacık soğan
3 diş sarımsak
4 adet domates
100 ml zeytinyağı
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 g domates salçası
10 g biber salçası
3 adet kırmızı kuru biber
5 g tuz
3 g karabiber
200 ml sebze suyu

Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş istiridye mantarlarını elinizle iki veya üçe bölün.
  • Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup yıkayın.
  • Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın.
  • Tercihen istiridye mantarlarını az miktarda zeytinyağı ile yağlayıp ızgarada iz verin. (Amaç is kokusu vererek yemeğe aroma katmak)
  • Daha sonra geniş tabanlı bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın, soğanları kavurmaya başlayın.
  • Ardından sarımsak ve mantarları ilave edin. Akabinde domates ve biber salçasını ekleyin.
  • Kavrulan salçaların üzerine doğranmış domatesleri ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Tuz, karabiber ve dilerseniz kırmızı kuru biber ile lezzetlendirdikten sonra sebze suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan yemeğin tamamını orta büyüklükte bir toprak güvece aktarın. (Dileyen adetlik toprak güveç kapları kullanabilir)
  • Daha sonra güvecin üzerini yağlı kağıt ve folyo ile sıkıca sararak kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kapalı şekilde 45 dk., üzeri açık şekilde 15 dk. pişirin. (Zamanlama fırına göre değişkenlik göstereceğinden kontrollü pişirmenizi öneririm)
  • Fırında pişen yemeği 10 dk. dinlendirdikten sonra kıyılmış maydanoz ve taze nane ile servis edebilirsiniz.
Murat Yıldız
Murat YıldızMövenpick Hotel - Executive Chef
Paylaş

Yorumlar (2)

Can Özel
07.11.2020

Mantarın canı nedir ki hem ocakta hem de 45dk fırında pişiriliyor.

Murat Yıldız
08.11.2020

Önce deneyelim,sonra yorum katalım ve tarifimizi iyi okuyalım..!☺️☺️☺️Sevgilerimle

Murat Yıldız
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Sebze Sote
30 Dakika
2-4 Kişilik
3B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Zeytinyağlı Enginar
60 Dakika
2 Kişilik
13B
Aç Gezenler
Aç GezenlerAG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
23B