Tarif

Mantarlı Güveç Tarifi

İstiridye mantarlı ve arpacık soğanlı güveç tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
  • 22B
  • 116
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g istiridye mantarı
500 g arpacık soğan
3 diş sarımsak
4 adet domates
100 ml zeytinyağı
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 g domates salçası
10 g biber salçası
3 adet kırmızı kuru biber
5 g tuz
1 tutam karabiber
200 ml sebze suyu

Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş istiridye mantarlarını elinizle iki veya üçe bölün.
  • Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup yıkayın.
  • Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın.
  • Tercihen istiridye mantarlarını az miktarda zeytinyağı ile yağlayıp ızgarada iz verin. (Amaç is kokusu vererek yemeğe aroma katmak)
  • Daha sonra geniş tabanlı bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın, soğanları kavurmaya başlayın.
  • Ardından sarımsak ve mantarları ilave edin. Akabinde domates ve biber salçasını ekleyin.
  • Kavrulan salçaların üzerine doğranmış domatesleri ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Tuz, karabiber ve dilerseniz kırmızı kuru biber ile lezzetlendirdikten sonra sebze suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan yemeğin tamamını orta büyüklükte bir toprak güvece aktarın. (Dileyen adetlik toprak güveç kapları kullanabilir)
  • Daha sonra güvecin üzerini yağlı kağıt ve folyo ile sıkıca sararak kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kapalı şekilde 45 dk., üzeri açık şekilde 15 dk. pişirin. (Zamanlama fırına göre değişkenlik göstereceğinden kontrollü pişirmenizi öneririm)
  • Fırında pişen yemeği 10 dk. dinlendirdikten sonra kıyılmış maydanoz ve taze nane ile servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Börk Aşı Tarifi
45 Dakika
6-8 Kişilik
12B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
83B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Şiveydiz Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
35B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Can Özel
· 07.11.2020

Mantarın canı nedir ki hem ocakta hem de 45dk fırında pişiriliyor.

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 08.11.2020

Önce deneyelim,sonra yorum katalım ve tarifimizi iyi okuyalım..!☺️☺️☺️Sevgilerimle

HilmiEfe
· 26.01.2022

Murat bey çok teşekkür ederim harika bir tarif.. İlk defa denedim ve harika oldu 😊

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 27.01.2022

Afiyet olsun. Elinize sağlık ✌️👍😊😊