- Tarifler
- Makarna Tarifleri
- Mantarlı Tagliatelle Tarifi
Tarif
Mantarlı Tagliatelle Tarifi
Eşsiz İtalyan lezzeti mantarlı tagliatelle tarifi!
30 Dakika
4-6 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 36B
- 87
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g makarna
1 adet soğan
1 diş sarımsak
8 adet mantar
5 dal taze kekik
3 g tuz
3 g karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Kremalı mantar soslu makarna hazırlamak için; kaynayan suya makarnaları ilave edin, üzerine tuz ekleyin. Ara ara makarnayı karıştırarak pişmeye bırakın.
- 2Bir tencereye sıvı yağ dökün. Soğanları ve sarımsakları küp küp doğrayın. Soğan ve sarımsakları tavaya ilave edin ve soteleyin.
- 3Mantarları da ince ince doğradıktan sonra tavaya ekleyin. Kremayı ilave edin. Kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- 4Arzu ettiğiniz miktarda tuz ve karabiberle tatlandırın.
- 5Makarna tarifimizin bu aşamasında pişen makarnaları süzün.
- 6Sosun üzerine rende kaşar peynir ekledikten sonra süzülen makarnayı sosa ekleyin 1-2 dakika sosla birlikte pişirin.
- 7Kremalı mantar soslu makarnayı servis tabağına alın. Üzerine biraz daha rende kaşar peyniri serpin. En üste de kekik yapraklarını yerleştirerek tabağı süsleyin.
- 8Sürpriz misafirleriniz için kolayca hazırlanan ve damaklarda harikalar yaratacak enfes bir tarif. Leziz kremalı mantar soslu makarnamız hazır. Afiyet olsun!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?