Kısık Ateş
Tarif

Marullu Kuzu Kapama Tarifi

Sadece kendi yağı ile yapılan, dilediğiniz yeşilliklerle lezzetine lezzet katılan Kuzu Kapama tarifi nasıl yapılır? Orijinal Marullu Kuzu Kapama tarifinin püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 34B
  • 65
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg yağlı kuzu budu
soğuk su
10 adet taze yeşil soğan
15-20 dal maydanoz
1/2 demet taze nane
5 g tuz
6 adet geniş yapraklı kıvırcık marul

Nasıl Yapılır?

  • Kuzu etlerini yıkayıp bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar soğuk su koyup kısık ateşte haşlamaya başlayın.
  • Kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpükleri kevgir yardımıyla temizleyin.
  • Parmak uzunluğunda doğranmış taze soğanları, ayıklanmış maydanoz ve nane yapraklarını ve tuzu ilave ederek etler pişinceye kadar kaynatın.
  • Pişen etleri yemeğin suyu ile yumuşatılmış marul yapraklarına sararak kapatın ve bir servis tabağına alın. Üzerine et suyu gezdirip taze yeşilliklerle süsleyin.
  • Ekşi sevenler, bu aşamada az miktarda limon kabuğu rendesi veya limon dilimi ekleyebilirler.
  • Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Et Terbiyesi Nasıl Yapılır?
24B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Patlıcanlı Doruk Kebap Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme
Elbasan Tava Tarifi
90 Dakika
4-6 Kişilik
78B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.