- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Cheesecake Tarifleri
- Orijinal San Sebastian Cheesecake Tarifi
Tarif
Orijinal San Sebastian Cheesecake Tarifi
Üzerindeki kabuğun yanığımsı, iç kıvamının ise ıslak ve nemli olması gerektiği için yüksek derecede ve uzun süre pişmesi gerekmektedir. San Sebastian cheesecake tarifi nasıl yapılır? İşte tüm detaylarıyla san sebastian cheesecake yapılışı...
65 Dakika
8-10 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 48B
- 120
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g pudra şekeri
6 adet yumurta
50 g elenmiş un
30 g esmer şeker
Nasıl Yapılır?
- 1Pınar Beyaz'ı mikser veya mikser makinesinde çırpmaya başlayın.
- 2Ardından pudra şekerini ekleyip 4-5 dakika çırpın.
- 3Çırpma işlemi devam ederken yumurta, un, süt, ekşi krema, krema, esmer şeker ve sütkremi ilave edin. Homojen kıvam elde edene kadar karıştırın.
- 424 cm'lik cheesecake kalıbının her yüzüne fırça yardımı ile erimiş tereyağı sürün ve içerisine buruşturulmuş yağlı kağıdı yerleştirin.
- 5Yağlı kağıdın içerisini de erimiş tereyağı ile yağlayın ve her tarafına göz kararı esmer şeker serpin.
- 6Karışımı süzerek cheesecake kalıbına dökün. İlk olarak 150 derece fırında 25 dakika pişirin.
- 7Daha sonra fırını 180 dereceye getirin ve 20 dakika daha pişirin.
- 8Son olarak 200 derece fırında 5 dakika daha pişirin.
- 9Fırından çıkardığınız cheesecake'i soğuması ve dinlenmesi için bekletin. Daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*San Sebastian Cheesecake, bir gün dolapta dinlendirildiğinde çok daha lezzetli olacaktır.
*24 cm'lik çember kalıp kullanmak uygundur.
Elif Çıtak
Şef
4.7
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?