Tarif
Panzanella Tarifi
İtalyan mutfağında çok köklü bir yeri olan, Toskana bölgesinde doğup tüm ülkeye yayılan, uğruna şiirler yazılan salata Panzanella… Toskana mutfağına ait Panzanella tarifi nasıl yapılır?
25 Dakika
2 Kişilik
Salata Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
- 37B
- 176
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g bayat ekmek (foccacia vs.)
20 ml balzamik sirke
30 ml sızma zeytinyağı
5 g tuz
250 g renkli çeri domates
150 g küçük renkli biber
100 g misket mozzarella peyniri
1 adet mor soğan
2-3 dal dağ kekiği
5-6 yaprak taze fesleğen
Nasıl Yapılır?
- 1Bayat ekmekleri küp küp doğradıktan sonra yağsız bir tavada hafif kızartın.
- 2Geniş bir karıştırma kabında; balzamik sirke, zeytinyağı ve tuzu iyice karıştırdıktan sonra kızarmış ekmekleri yumuşamaları için bu sosa ekleyin.
- 3Çeri domatesleri diri kalacak şekilde bir tavada soteleyin ve kenara alın.
- 4Aynı tavada renkli biberleri kızarana kadar soteleyin. Dilerseniz sap kısımlarını temizleyin ve iri iri doğrayın.
- 5Sotelenmiş domates ve biberleri ekmeklerin olduğu kaba alın.
- 6Üzerine ortadan ikiye kesilmiş mozzarella peynirlerini, ince doğranmış soğanı, taze kekikleri ve fesleğenleri ekleyip güzelce karıştırın.
- 7Hazır olan panzanella salatasını geniş ve güzel bir servis kasesine koyarak servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?