Tarif

Panzanella Tarifi

İtalyan mutfağında çok köklü bir yeri olan, Toskana bölgesinde doğup tüm ülkeye yayılan, uğruna şiirler yazılan salata Panzanella… Toskana mutfağına ait Panzanella tarifi nasıl yapılır?
25 Dakika
2 Kişilik
Salata Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
  • 37B
  • 176
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g bayat ekmek (foccacia vs.)
20 ml balzamik sirke
30 ml sızma zeytinyağı
5 g tuz
250 g renkli çeri domates
150 g küçük renkli biber
100 g misket mozzarella peyniri
1 adet mor soğan
2-3 dal dağ kekiği
5-6 yaprak taze fesleğen

Nasıl Yapılır?

  • Bayat ekmekleri küp küp doğradıktan sonra yağsız bir tavada hafif kızartın.
  • Geniş bir karıştırma kabında; balzamik sirke, zeytinyağı ve tuzu iyice karıştırdıktan sonra kızarmış ekmekleri yumuşamaları için bu sosa ekleyin.
  • Çeri domatesleri diri kalacak şekilde bir tavada soteleyin ve kenara alın.
  • Aynı tavada renkli biberleri kızarana kadar soteleyin. Dilerseniz sap kısımlarını temizleyin ve iri iri doğrayın.
  • Sotelenmiş domates ve biberleri ekmeklerin olduğu kaba alın.
  • Üzerine ortadan ikiye kesilmiş mozzarella peynirlerini, ince doğranmış soğanı, taze kekikleri ve fesleğenleri ekleyip güzelce karıştırın.
  • Hazır olan panzanella salatasını geniş ve güzel bir servis kasesine koyarak servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Salata Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Deniz Börülcesi Salatası Tarifi
43B Görüntüleme
Enginarlı Pancarlı Patates Salatası Tarifi
13B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Köz Patlıcanlı Tavuklu Salata Tarifi
21B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Zeynep Kavi
· 24.02.2021

Biz ailece yapıcaz :) Güzel bir tarif

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Alper Tuğrul Ünlütürk

Evet benim de çok severek yaptığım bir tarif, şimdiden ellerinize sağlık 🙏👍🤗

İnci Dinek
· 25.02.2021

Bunu denicem sef 👍

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Zeynep Kavi
· 26.02.2021

Bende