Tarif

Patlıcan Sarma Tarifi

Görüntüsü ve lezzeti ile herkesi kendinize hayran bırakacağınız oldukça farklı bir tarif ile karşınızdayım. Patlıcan sarma nasıl yapılır?
30 Dakika
1 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Kızartma
Paylaş
  • 18B
  • 111
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet patlıcan
1 adet haşlanmış yumurta beyazı rendesi
50 g ceviz içi
15 g nar
tuz&karabiber
Üzeri için:
Pınar Mayonez
Pınar
mikro yeşillik
nar taneleri
zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlar ince slice olacak şekilde dilimlenir ve yağda kızartılarak kağıt havlu üzerine alınır.
  • Bir karıştırma kabında rendelenmiş yumurta beyazı, ceviz içi, nar, tuz ve karabiber karıştırılır.
  • Yağı süzülen patlıcan dilimlerinin içine doldurularak sarma yapılır.
  • 4'er adet porsiyonlanır ve güzel bir sunum tabağına yerleştirilir.
  • Üzerine sıkma torbasına koyulan mayonez incecik şekilde sıkılır. Mikro yeşillik, nar taneleri ve yeşil zeytinyağı ile süslenir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
62B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Lahana Sarması Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
254B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Pip Dolması Tarifi
60 Dakika
1 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.