Tarif
Pekmezli Un Helvası Tarifi
Az malzemeyle çok farklı bir helva tarifi yapabilirsiniz. Pekmezli un helvası tarifi nasıl yapılır? Un helvası tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar...
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 15B
- 75
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Unu önceden eleyin. Tereyağını kalın tabanlı bir tencerede eritin. Yağ köpürmeye başlayınca unu ilave edin.
- 2Çok kısık ateşte, tahta kaşıkla devamlı karıştırarak altın sarısı renk alana kadar kavurun.
- 3Ayrı bir tencerede suyla pekmezi birlikte kaynatın. Bu şerbeti kavrulmuş unun üstüne yavaş yavaş dökerek karıştırın.
- 4Şerbetini çekinceye kadar devamlı karıştırın. Ateşten alın. Kapağını kapatıp 1-2 dakika bekletin.
- 5Güzelce karıştırıp tencerenin üzerine bir bez örtün. Onun da üzerine tencerenin kapağını kapatın. Bu şekilde 10-15 dakika demlendirin.
- 6Helvayı 2 çorba kaşığı arasına alarak kaşık kaşık servis tabağına alın. Dilerseniz yerken üzerine ceviz serpebilirsiniz.
Püf Noktası
*Pekmez ne kadar kaliteli ve lezzetliyse bu tarif o kadar lezziz olacaktır.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
4.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?