Tarif

Peynirli Kapya Biber Dolması Tarifi

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü hem çok leziz hem çok sağlıklı sebzeler arasında yer alan Kapya Biber! Sofralarınıza çok yakışacak, oldukça kolay peynirli kapya biber dolması tarifi nasıl yapılır? Güzel bir meze önerisi olacak pratik kapya biber dolması yapmanın püf noktaları nelerdir? Tarifin tüm detaylarına videomuzdan ulaşabilirsiniz!
50 Dakika
4-6 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 10B
  • 49
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
7-8 adet orta boy kapya biber
150 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
150 g Pınar Labne
Pınar
1/2 demet dereotu
2 yaprak taze adaçayı
1 diş sarımsak
5 g çörek otu
tuz

Nasıl Yapılır?

  • Kapya biberlere gelişi güzel bıçakla delikler açın, fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve biberleri tepsiye alın. Üzerlerine bir miktar tuz serpin. Önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 15 dakika közleyin.
  • Ekşi krema, labne, kıyılmış dereotu, kıyılmış adaçayı, ezilmiş sarımsak, çörek otu ve tuzu bir kaba alın. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
  • Fırında pişen biberlerin kabuklarını dikkatlice soyun, iç kısımlarındaki çekirdekleri bir kaşık yardımıyla temizleyin.
  • Hazırladığınız peynirli iç harcı közlenmiş biberlerin içine doldurun.
  • Güzel bir servis tabağında, çörek otu ve adaçayı yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
4.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
13B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Aspir Soslu Enginar Dolması Tarifi
15B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Lahana Sarması Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
254B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Esra Tokat
· 11.08.2023

Çok güzel olduğundan emin. Ellerine sağlık şefim 👩🏻‍🍳

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 14.08.2023

Teşekkür ederim Esra, herkesin denemesini öneririm 👍😇