Tarif

Portakal Kabuklu Safranlı Pi̇lav Tarifi

Portakal kokulu enfes bir lezzet, portakal kabuklu safranlı pilav tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Portakal Kabuklu Safranlı Pi̇lav Tarifi
Paylaş
  • 18B
  • 35
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g bastami pirinci
200 ml tavuk suyu
1 adet ince dilimlenmiş portakal kabuğu
30 g kuru üzüm
1 tutam safran
50 g sıvı yağ

Nasıl Yapılır?

  • Tavuk suyunu safran ile kaynatın.
  • Tencerede sıvı yağı kızdırıp içine pirinci atın, portakal kabuklarını da ilave edip kavurun.
  • Üzerine safranlı tavuk suyunu ve kuru üzümleri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Üzeri göz göz olunca ocaktan alın.
  • Demlenmesi için bir havlu peçete sererek kapağını tekrar kapatın ve 10-15 dk. demlenmeye bırakın. Ardından sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Eğer safran yoksa tavuk suyuna bir tutam zerdeçal ekleyerek aynı rengi yakalayabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
1.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Kestaneli ve Ciğerli İç Pilav Tarifi
19B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Mişoriz Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
32B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Sebzeli Perde Pilavı Tarifi
95 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.