add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Portakal Kabuklu ve Safranlı Pi̇lav

Portakal kokulu enfes bir lezzet, portakal kabuklu safranlı pilav tarifi.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Pilavlar ve Rissottolar
Tencere
Portakal Kabuklu ve Safranlı Pi̇lav

Malzeme Listesi

200 g bastami pirinç
200 ml tavuk suyu
1 adet portakal kabuğu(ince kıyılmış)
30 g kuru üzüm
0.5 g safran
50ml g sıvı yağ

Nasıl Yapılır?

  • Tavuk suyunu safran ile kaynatın.
  • Tencerede sıvı yağı kızdırıp içine pirinci atın, portakal kabuklarını da ilave edip kavurun.
  • Üzerine tavuk suyunu ve kuru üzümleri ekleyin.
  • Hafif ateşte pişmeye bırakın.
  • Suyunu çektirip ateşten indirdikten sonra, dinlenmeye bırakın ve servis edin.

Püf Noktası

Eğer safran yoksa tavuk suyunda zerdeçal dakullanabilirsiniz.

Elif Çıtak
Elif ÇıtakPINAR-EĞİTMEN CHEF
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Hamsili Pilav
50 Dakika
2-4 Kişilik
Paella
50 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Sucuklu Bulgur Pilavı
40 Dakika
2-4 Kişilik