Tarif

Portakal Kremalı Berliner Tarifi

Mayalı hamurdan yağda kızartılarak yapılan Alman çöreği, Alman mutfağının klasiklerindendir. Biçim ve yapımı itibarı ile donut’a bezeyen Berliner, adından dolayı Berlin şehri ile bağdaştırılsa da, aslında Berlin’de bu tatlı Berliner olarak pek bilinmez. Daha çok Pfannkuchen olarak adlandırılır. Marmelat, reçel veya krema dolgulu bu hamur toplarının ismi bölgeden bölgeye değişmektedir. Güney ve Orta Almanya’da ve Avusturya’nın birçok yerinde Krapfen veya Kreppel olarak da bilinir. Şimdi gelin, zahmetli olarak bilinen bu sokak tatlısının evde de nasıl yapılabildiğine... Nefis aromasıyla Portakallı Bavyera Kremalı Berliner tarifi nasıl yapılır? Tam ölçülü, Bavyera Kremalı Berliner yapmanın püf noktaları nelerdir? Denemek için videolu Berliner tarifimizi izlemeyi unutmayın.
100 Dakika
8-10 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Karıştırma, Derin yağda kızartma
Paylaş
  • 10B
  • 58
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Berliner Hamuru için:
40 g yaş maya
1 g tuz
50 g toz şeker
3 adet yumurta sarısı
150 ml su
150 ml Pınar Süt
Pınar
75 g Alfa Chef Yağı, eritilmiş
500 g un
20 g süt tozu
Bavyera Kreması için:
100 g toz şeker
4 adet yumurta sarısı
30 g un
285 ml Pınar Süt, önceden ısıtılmış
Pınar
10 ml vanilya özütü
Portakal Kreması için:
30 g Alfa Genel Amaçlı Margarin
75 g toz şeker
2 adet yumurta sarısı
40 ml portakal suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi

Nasıl Yapılır?

  • Donat Hamuru için: Maya, tuz, toz şeker, 3 adet yumurta sarısı, su ve sütü geniş bir kapta karıştırmaya başlayın. Ardından eritilmiş Alfa Chef Yağı’nı ekleyip yaklaşık 1 dakika daha karıştırın. Üzerine un ve süt tozunu da ilave edip, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yaklaşık 5-6 dakika yoğurun.
  • Hazır olan hamurun üzerini ayçiçek yağıyla hafifçe yağladıktan sonra üzerine bir streç film çekerek 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • 1 saatin sonunda un serpilmiş tezgaha Berliner hamurunu alın. Yaklaşık 2 cm kalınlığında merdane yardımıyla hamuru açın, açma sırasında ara ara un serpmeyi unutmayın.
  • Açtığınız hamuru yuvarlak bir kalıpla bastırarak daireler çıkarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin ve yaklaşık 1 saatte bu şekilde mayalanmaya bırakın.
  • Bu esnada bavyera kreması ve portakal kremasını hazırlayabilirsiniz.
  • Bavyera Kreması için: Toz şeker ve yumurta sarılarını bir tencerede karıştırın. Unu ekleyip tekrar karıştırın. Ardından ılık sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırmayı sürdürün. Sütün tamamını ekledikten sonra vanilya özünü ilave edin.
  • Ardından tencereyi ocağın üzerine alın, orta-kısık ateşte karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşıp kıvam aldıktan sonra bavyera kremanız hazır demektir, daha sonra kullanmak üzere kenarda soğumaya bırakın.
  • Portakal Kreması için: Alfa Genel Amaçlı Margarin ve toz şekeri bir sos tenceresinde eritin. Ardından hızlı bir şekilde yumurta sarılarını, portakal suyunu ve portakal kabuğu rendesini ekleyin. Kıvam almaya başlayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Kremayı Birleştirme Aşaması: Soğuyan bavyera kremasının içerisine istediğiniz miktarda portakal kreması ekleyerek karıştırın ve bir sokma torbasına alın.
  • Mayalanan Berliner hamurlarını 180°C’lik kızgın yağda arkalı önlü yaklaşık 5 dakika kızartın.
  • Kızarmış Berliner hamurlarını toz şekere bulayın. Sağ ve sol tarafından delikler açın, içlerini portakal kremalı bavyera ile doldurup afiyetle tüketebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

İlhami Suat Aslan
İlhami Suat Aslan
Alfa Pastacılık Yağları Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Helvai Hakani Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
92B Görüntüleme
Bal Kabağı Mousse Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
26B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Çubukta Waffle Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme

Yorumlar (2)

SezinKalafatçıoğlu

Vanilya özütünün kaç ml olması gerektiğini de paylaşır mısınız? Teşekkürler,

Uzman İlhami Suat Aslan bu yorumu beğendi
İlhami Suat Aslan
· 04.12.2022

Merhaba, reçetede 10 ml olarak belirtiliyor 😊 Teşekkürler.