Tarif

Portakallı Fırın Sütlaç

Tam ölçülü sütlaç tarifi: Portakallı ve damla sakız aromalı fırın sütlaç tarifi nasıl yapılır? Portakallı fırın sütlaç yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı
Tencere, Fırın
Portakallı Fırın Sütlaç
Paylaş
  • 23B
  • 311
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1200 ml Pınar Süt
Pınar
240 ml Pınar Krema
Pınar
45 g pirinç
200 g toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2 diş damla sakızı
10 g vanilya
1 adet orta boy portakal

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tencereye portakal hariç bütün malzemeleri alın, portakalın kabuğunu rendeleyin ve kalan kısmının suyunu sıkın ve karışıma yedirin.
  • Kısık ateşte, sübye pirinçten çıkana kadar karıştırın ve hafif yoğunlaşınca ocaktan alın.
  • Sütlacı ocaktan aldığınızda 5-6 dk. soğutun, içerisine 1 yumurta sarısı ekleyin ve karıştırın.
  • Portakallı sütlaç karışımını, üzerinde 1 parmak boşluk bırakacak şekilde çömlek fırın kaplarına eşit olarak paylaştırın.
  • Fırın tepsisini yarısına gelecek kadar suyla doldurun. Isıya dayanıklı çömlek fırın kaplarını aralıklı olarak tepsiye yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında, sütlaçların üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dk. pişirin.
  • Fırından çıkan sütlaçları oda sıcaklığında soğuttuktan sonra, buzdolabına kaldırın.
  • Soğuk sütlaçları çifte kavrulmuş bol fındık ile servis edebilirsiniz

Püf Noktası

*Pirinci hafif yüzeysel yıkayın ve süte ilave edin. Pirinç̧ çiğ̆ olduğu için kaynadıkça sübyesini bırakıp tatlının yoğunlaşmasını sağlayacaktır.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Puding
15 Dakika
2-4 Kişilik
37B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Panna Cotta
30 Dakika
4-6 Kişilik
49B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
45 Dakika
4-6 Kişilik
358B Görüntüleme

Yorumlar (16)

tahir doğan cen
· 20.05.2020

ellerinize sağlık ustammm

Uzman Rafet İnce bu yorumu beğendi
Rafet İnce
· 20.05.2020

Afiyet olsun.

Hergüner Verinç
· 23.05.2020

Ellerine emeğine sağlık hemşehrim.

Uzman Rafet İnce bu yorumu beğendi
Rafet İnce
· 23.05.2020

Afiyetler olsun!

İlknur Akan
· 20.08.2020

Süpersiniz şef

Uzman Rafet İnce bu yorumu beğendi
Rafet İnce
· 21.08.2020

Çok teşekkür ederim 👏