add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Portakallı Fırın Sütlaç

Portakallı ve damla sakızlı fırın sütlaç tarifi. Nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı
Tencere, Fırın
Portakallı Fırın Sütlaç

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1200 ml Pınar Süt
Pınar Ürünü
240 ml Pınar Krema
Pınar Ürünü
45 g pirinç
200 g toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2 diş damla sakızı
10 g vanilya
1 adet orta boy portakal

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tencereye portakal hariç bütün malzemeleri alın, portakalın kabuğunu rendeleyin ve kalan kısmının suyunu sıkın ve karışıma yedirin.
  • Kısık ateşte, sübye pirinçten çıkana kadar karıştırın ve hafif yoğunlaşınca ocaktan alın.
  • Sütlacı ocaktan aldığınızda 5-6 dk. soğutun, içerisine 1 yumurta sarısı ekleyin ve karıştırın.
  • Portakallı sütlaç̧ karışımını, üzerinde 1 parmak boşluk bırakacak şekilde çömlek fırın kaplarına eşit olarak paylaştırın.
  • Fırın tepsisini yarısına gelecek kadar suyla doldurun. Isıya dayanıklı çömlek fırın kaplarını aralıklı olarak tepsiye yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında, sütlaçların üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dk. pişirin.
  • Fırından çıkan sütlaçları oda sıcaklığında soğuttuktan sonra, buzdolabına kaldırın.
  • Soğuk sütlaçları çifte kavrulmuş bol fındık ile servis edebilirsiniz

Püf Noktası

*Pirinci hafif yüzeysel yıkayın ve süte ilave edin. Pirinç̧ çiğ̆ olduğu için kaynadıkça sübyesini bırakıp tatlının yoğunlaşmasını sağlayacaktır.

Rafet İnce
Rafet İnceCelebrity Chef - Yazar
Paylaş

Yorumlar (4)

tahir doğan cen

ellerinize sağlık ustammm

Rafet İnce
20.05.2020

Afiyet olsun.

Rafet İnce
Hergüner Verinç

Ellerine emeğine sağlık hemşehrim.

Rafet İnce
23.05.2020

Afiyetler olsun!

Rafet İnce
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Puding
15 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
45 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Bademli Ekşi Kremalı Sütlaç
35 Dakika
4-6 Kişilik