Tarif

Portakallı Havuç Reçeli Tarifi

Pratik ve lezzetli bir reçel tarifi: Portakallı havuç reçeli nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Reçel Tarifleri
Tencere
Portakallı Havuç Reçeli Tarifi
Paylaş
  • 45B
  • 35
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg havuç
1 adet portakalın kabuğu
50 g toz şeker
1 litre su
1 kg toz şeker
3 g limon tozu
1 adet tarçın kabuğu

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kaba rendelenmiş havuç ve portakal kabuğunu alın.
  • Üzerine 50 g kadar toz şeker serpin ve karıştırın. En az 1-2 saat bu şekilde bekletin.
  • Daha sonra ocağa alın, 5-6 dakika soteleyin.
  • Ayrı bir tencerede, 1 litre su ve 1 kg toz şekeri karıştırın ve ocağa alın.
  • Kaynamaya başlayan şerbete limon tozu ve tarçın çubuğunu ilave edin. 5 dakika daha kaynatın.
  • Kaynayan şerbete sotelenmiş havuç ve portakal karışımını ekleyip 25-30 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
  • Ocaktan alın ve en az 30 dakika dinlendirin.
  • Soğuduktan sonra sterilize bir kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Hazır olan reçeli güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ederek uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.

Püf Noktası

*Portakal kabuğu rendesini soteleyin. Sotelememizin sebebi; portakal kabuğunun aromasının ve kokusunun yok olmasını engellemek içindir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kahvaltı Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Acı Biber Reçeli Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
50B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
İncir Reçeli Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
298B Görüntüleme
Bal Kabağı Reçeli Tarifi
80 Dakika
4-6 Kişilik
34B Görüntüleme

Yorumlar (4)

İbrahim HalilTümür

Portakal kabuğu rendesini yağda mı? Yoksa yağsız mı? 5 dk. Soteliyoruz.Teşekkürler

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 31.01.2024

Merhaba, bir teflon tavada yağsız olarak soteleyebilirsiniz. Ellerinize sağlık.

İbrahim HalilTümür

Teşekkürler

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 12.02.2024

Afiyet olsun 😊👍