Tarif

Portakallı Havuç Reçeli Tarifi

Leziz portakallı havuç reçeli tarifi.
60 Dakika
4-6 Kişilik
Reçel
Tencere
Portakallı Havuç Reçeli Tarifi
Paylaş
  • 39B
  • 34
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg havuç
1 adet portakal
1 l su
50 g toz şeker
1 adet tarçın çubuğu
3 g limon tozu
1 kg toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Havuçları tek tek soyun ve rendeleyin.
  • Portakal kabuğunu rendeleyin.
  • Rendelenmiş havuca 50 g toz şeker serpin ve karıştırın.
  • En az 1 saat şekerli havuçları bir kenarda bekletin.
  • 1 saat sonra havuçları 5 dakika boyunca soteleyin.
  • 1 litre suya 1 kg toz şeker ekleyin ve karıştırın.
  • Kaynamaya başlayan şerbete limon tozunu ve tarçın çubuğunu ilave edin.
  • 5 dakika daha kaynatın.
  • Kaynayan şerbete havuç karışımını ekleyip 25-30 dakika arasında kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
  • Ilıyınca kavanoza aktarın.
  • Soğuduktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıp servise hazır hale getirin.

Püf Noktası

Portakal kabuğu rendesini soteleyin. Sotelememizin sebebi; portakal kabuğunun aromasının ve kokusunun yok olmasını engellemek içindir.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kahvaltı Tarifleri

Ayva Reçeli Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
27B Görüntüleme
Bal Kabağı Reçeli Tarifi
80 Dakika
4-6 Kişilik
31B Görüntüleme
Mandalina Reçeli Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
35B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.