Paylaş
- 39B
- 34
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg havuç
1 adet portakal
1 l su
50 g toz şeker
1 adet tarçın çubuğu
3 g limon tozu
1 kg toz şeker
Nasıl Yapılır?
- 1Havuçları tek tek soyun ve rendeleyin.
- 2Portakal kabuğunu rendeleyin.
- 3Rendelenmiş havuca 50 g toz şeker serpin ve karıştırın.
- 4En az 1 saat şekerli havuçları bir kenarda bekletin.
- 51 saat sonra havuçları 5 dakika boyunca soteleyin.
- 61 litre suya 1 kg toz şeker ekleyin ve karıştırın.
- 7Kaynamaya başlayan şerbete limon tozunu ve tarçın çubuğunu ilave edin.
- 85 dakika daha kaynatın.
- 9Kaynayan şerbete havuç karışımını ekleyip 25-30 dakika arasında kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
- 10Ilıyınca kavanoza aktarın.
- 11Soğuduktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıp servise hazır hale getirin.
Püf Noktası
Portakal kabuğu rendesini soteleyin. Sotelememizin sebebi; portakal kabuğunun aromasının ve kokusunun yok olmasını engellemek içindir.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kahvaltı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.