Tarif

Ramazan Pidesi Tarifi

Dumanı üstünde kolay ve pratik Ramazan Pidesi tarifi. Ramazan pidesi nasıl yapılır, kolay ve lezzetli ramazan pidesi yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Pide/Lahmacun Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 50B
  • 192
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
630 g un
350 ml ılık su
7 g kuru maya
8 g tuz
Şifa Suyu için:
5 g un
120 ml su
Üzeri için:
susam
çörek otu

Nasıl Yapılır?

  • İlk işlem olarak mayayı açmak için 2 yemek kaşığı kadar ılık su kullanın.
  • Unu geniş bir karıştırma kabına alın içerisine geri kalan suyu ekleyin.
  • Güzelce yoğurmaya başlayın, oldukça yapışkan bir hamur elde edeceksiniz bu sizi korkutmasın.
  • 30 dakika mayalanması için bekleterek glutenin ortaya çıkmasını sağlayın.
  • 30 dakika sonunda su ile açtığınız mayayı içine ilave edin. Hafif un serpilmiş tezgahta hamuru vura vura yoğurun.
  • Tuzunu ekleyin ve hamura yedirene kadar yoğurun.
  • Üzerini nemli bir bez ile kapatarak 1 saat daha mayalandırın.
  • Bu esnada şifa suyunu hazırlayın. Bunun için küçük bir tencerede un ve suyu iyice karıştırarak pişirin ve soğuması için kenara alın.
  • Mayalanma işlemi biten hamuru unlu tezgaha alın. Şifa suyuna elinizi bandırıp hamura önce enlemesine daha sonra boylamasına olacak şekilde parmaklarınızla derin izler verin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamuru yerleştirin.
  • Üzerine bolca susam ve çörek otu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 250 derece fırında, 15-20 dk. üzeri kızarana kadar pişirin.
  • NOT: Pidenin üzeri için yumurta sarısı da kullanabilirsiniz. Yumurta kokusundan hoşlanmayanlar şifa suyu kullanabilir, tercih sizin!
  • Daha sonra dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.

Püf Noktası

*7 g kuru maya yerine 10 g yaş maya kullanabilirsiniz.
*Elde ettiğiniz hamuru 2 eşit parçaya bölerek daha ufak ve çıtır pideler elde edebilirsiniz.
*Şifa suyu yerine yumurta sarısı kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi
15B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Labneli ve Pastırmalı Pide Tarifi
15B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Hurmalı Ramazan Pidesi Tarifi
55 Dakika
6-8 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar (19)

ErgünKorkmaz
· 23.04.2020

Şefim bu tariften kaç pide çıkar

Gülçin Kaya
· 24.04.2020

Selam Ergün , ben hamuru bölmek istemediğim için 1 adet yaptım ama 2 ayrı bezeye bölüp 2 adet yapabilirsin reçete uygun, kolay gelsin şimdiden.

FatmaAydın
· 26.04.2020

Şefim gr yanına kaşık veya bardak ölçüsü verseniz olmazmı çünki bu şekilde evde nasıl yapabiliriz

Gülçin Kaya
· 27.04.2020

Merhaba fatma,O halde bardak ölçüsü verelim kısaca4 sb un2 sb su1 tatlı kaşığı instant mayaŞifa sosu:Yarım su bardağı su1 tatlı kaşığı unBunlar yaklaşık ölçülerdir her zaman grmaj daha nettir unutmayın;)

Süheyla İskender
· 27.04.2020

Ben de denedim ama benimki büyük ve kalın oldu.. ekmeğe benzedi.barfak ölçüsü de verseniz çok iyi olur

Gülçin Kaya
· 27.04.2020

Merhaba Süheyla,Mayalandırma süresini fazla tutmuş olabilirsin , hamuru 2 beze halinde yapıp daha ufak ve çıtır pide elde edebilirsin aklında olsun :) püf noktasını tarifte mutlaka belirtiyoruz🙏