Tarif

Sakızlı Fırın Sütlaç

Damla sakızı ve sütlaç sevenleri buluşturan, enfes bir sakızlı fırın sütlaç tarifi.
25 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı
Tencere
Sakızlı Fırın Sütlaç

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g pirinç
1.5 l Pınar Süt
Pınar
170 g toz şeker
25 g buğday nişastası
3 g vanilya aroması
5 g toz damla sakızı
100 g vanilyalı dondurma, üzeri için

Nasıl Yapılır?

  • Pirinci iyice yıkayıp üzerini geçecek kadar suda haşlamaya başlayın.
  • Pirinç piştikten sonra suyunun çekmesini bekleyin.
  • Suyunu çeken pirince süt, vanilya, toz şeker ve damla sakızı ilave ettikten sonra karıştırarak 6-7 dakika daha kaynatın.
  • Bir miktar soğuk sütün içinde açtığınız nişastayı kaynayan karışıma ilave ettikten sonra muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Daha sonra kaselere pay edin.
  • Fırın tepsisine dizdiğiniz kaselerin yarısına gelecek kadar su koyun.
  • 220 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Servis ederken üzerine vanilyalı dondurma ekleyebilirsiniz.
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Paylaş

Yorumlar (2)

Evrim Yücetürk

Tarifi denedim. Tadı güzel ancak nişasta miktarı 1.5 lt süt için çok yetersiz.Bu arada tarifte şekerden hiç bahsedilmemiş.

Elif Çıtak
22.11.2020

Malzemelerde yer alıyor fakat aşamalarda yazmayı atlamışım. Düzenlemesi yapıldı. Bu haliyle tekrar deneyebilirsiniz. Elinize sağlık 😃

Elif Çıtak
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Bisküvili Tiramisu
70 Dakika
4-6 Kişilik
9B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik
4B
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Çikolata Soslu Ekler
15 Dakika
8-10 Kişilik
3B