Tarif
Sakızlı Fırın Sütlaç
Damla sakızı ve sütlaç sevenleri buluşturan, enfes bir sakızlı fırın sütlaç tarifi.
25 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı
Tencere

Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g pirinç
1.5 l Pınar Süt
170 g toz şeker
25 g buğday nişastası
3 g vanilya aroması
5 g toz damla sakızı
100 g vanilyalı dondurma, üzeri için
Nasıl Yapılır?
- 1Pirinci iyice yıkayıp üzerini geçecek kadar suda haşlamaya başlayın.
- 2Pirinç piştikten sonra suyunun çekmesini bekleyin.
- 3Suyunu çeken pirince süt, vanilya, toz şeker ve damla sakızı ilave ettikten sonra karıştırarak 6-7 dakika daha kaynatın.
- 4Bir miktar soğuk sütün içinde açtığınız nişastayı kaynayan karışıma ilave ettikten sonra muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Daha sonra kaselere pay edin.
- 5Fırın tepsisine dizdiğiniz kaselerin yarısına gelecek kadar su koyun.
- 6220 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- 7Servis ederken üzerine vanilyalı dondurma ekleyebilirsiniz.