Tarif

Samsades Tarifi

Samsades, İzmir Seferihisar’a özgü şerbetli bir tatlıdır. Samsades tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Kızartma
Samsades Tarifi
Paylaş
  • 31B
  • 121
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g un
2 g tuz
400 ml su
Dolgusu için:
100 g tuzsuz lor peyniri
40 g toz şeker
5 g toz tarçın
Şerbeti için:
500 ml su
350 g toz şeker
5 g toz tarçın
4-5 damla limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için; geniş bir kaba un ve tuzu alın. Suyun bir kısmını ekleyip yoğurmaya başlayın. Yavaş yavaş suyun tamamını ekleyerek ele yapışmayan kıvama getirene kadar yoğurun.
  • Hazırladığınız hamuru 15-20 dakika bir kenarda bekletin.
  • Dinlenen hamuru iki eşit bezeye bölün ve merdane yardımıyla hafif unlayarak inceltin.
  • İncelen hamurun kenarlarını düzelterek dikdörtgen şekil verin.
  • 3-4 cm genişliğinde şeritler halinde kesin ve tam ortalarından yatay olarak şeritlerinizi ikiye bölün. (uzun dikdörtgenler olacak)
  • İç dolgusu için; tuzsuz lor peyniri, toz şeker ve toz tarçını bir kabın içerisinde ezerek karıştırın.
  • Hazırladığınız şeritlerin ucuna lor peynirli harcı yerleştirin ve muska şeklinde sarın (muska böreği gibi)
  • Muska şeklini verdiğiniz hamurları kızgın yağda kızartın.
  • Şerbeti için; su, toz şeker ve tarçını küçük bir tencerede kaynatın. Kaynayan şerbete 4-5 damla limon suyu ekleyip ocaktan alın.
  • Kızarttığınız sıcak muskaları ılık şerbetle buluşturun.
  • File badem ve kaymakla servis ederek lezzeti hafifletin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!

Püf Noktası

*Hamuru açmadan önce dinlendirmek daha kolay açılmasına yardımcı olacaktır. Kaynayan şerbete limon sıkmak, kıvamının daha özlü olmasına yardımcı olacaktır.
*Yağda kızartmak için yağın iyice kızmasını bekleyin ki hamur fazla yağ çekmesin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Ev Yapımı Şöbiyet Tarifi
75 Dakika
8-10 Kişilik
20B Görüntüleme
Cevizli Sütlü Kadayıf Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
22B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Cevizli Baklava Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
16B Görüntüleme

Yorumlar (4)

NerminŞenoğlu
· 07.09.2020

🍹👍

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 22.12.2020

🙏👏🌟

FatmaAşıcı
· 24.10.2020

Harika

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 25.10.2020

Teşekkürler 😊🙏