Kısık Ateş
Tarif

Saray Helvası Tarifi

Nefis bir helva tarifidir Saray Helva. Pek, hakiki Saray Helva nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tava
Saray Helvası Tarifi
Paylaş
  • 34B
  • 168
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
320 g un
125 g Pınar Tereyağı
Pınar
150 g pudra şekeri
100 g badem unu
40 g Antep fıstığı

Nasıl Yapılır?

  • Unu, yanmaz yapışmaz bir tavada ve çok kısık ateşte yaklaşık 20 dakika, tahta kaşık ile sürekli karıştırarak kavurun.
  • Kavururken renginin dönmemesine ve kahverengileşmemesine özen gösterin. Yani unun kokusu çıktığında kavrulma işlemi yeterlidir.
  • Ayrı bir sos tenceresinde tereyağını eritin. (Yağı yakmıyoruz, sadece eriyecek.)
  • Kavrulan una erittiğiniz tereyağını dökün bir dakika daha kavurup ocağın altını kapatın.
  • Üzerine pudra şekerini ekleyip iyice yedirin.
  • Küçük kare bir borcamın dibine badem ununu serpiştirin ve helvanızı kaşığın tersi ile bastırarak yayın. Üzerini düz bir bardağın arkası ile düzeltebilirsiniz.
  • Helva soğuduktan sonra dilimlemek zorlaşacağı için muhakkak sıcakken dilimleyin.
  • Üzerini bol Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.

Püf Noktası

*Saray helvasını kısık ateşte sürekli karıştırırsanız, un beyaz kalıyor ve unun kokusu çıktığında kavrulma işlemi yeterli geliyor.
*Helva soğuduktan sonra dilimlemek zorlaşacağı için muhakkak sıcakken dilimleyin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

İlhami Suat Aslan
İlhami Suat Aslan
Alfa Pastacılık Yağları Demo Şefi
Churros Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
30B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Labneli Tiramisu Tarifi
30 Dakika
2 Kişilik
19B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Kestaneli İncir Tatlısı Tarifi
14B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Arzu BERKİN
· 19.05.2020

Melih bey saray helvasi tarifinizi denedim iftarda afiyetle yiyeceğim inşallah olmuştur 😀

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Arzu BERKİN
· 19.05.2020

Fotoğrafını sayfamda paylastim 😁

Melih Yıldırım
· 20.05.2020

👍 elinize sağlık.