- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Saray Helvası Tarifi
Tarif
Saray Helvası Tarifi
Nefis bir helva tarifidir Saray Helva. Pek, hakiki Saray Helva nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tava
Paylaş
- 34B
- 168
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Unu, yanmaz yapışmaz bir tavada ve çok kısık ateşte yaklaşık 20 dakika, tahta kaşık ile sürekli karıştırarak kavurun.
- 2Kavururken renginin dönmemesine ve kahverengileşmemesine özen gösterin. Yani unun kokusu çıktığında kavrulma işlemi yeterlidir.
- 3Ayrı bir sos tenceresinde tereyağını eritin. (Yağı yakmıyoruz, sadece eriyecek.)
- 4Kavrulan una erittiğiniz tereyağını dökün bir dakika daha kavurup ocağın altını kapatın.
- 5Üzerine pudra şekerini ekleyip iyice yedirin.
- 6Küçük kare bir borcamın dibine badem ununu serpiştirin ve helvanızı kaşığın tersi ile bastırarak yayın. Üzerini düz bir bardağın arkası ile düzeltebilirsiniz.
- 7Helva soğuduktan sonra dilimlemek zorlaşacağı için muhakkak sıcakken dilimleyin.
- 8Üzerini bol Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.
Püf Noktası
*Saray helvasını kısık ateşte sürekli karıştırırsanız, un beyaz kalıyor ve unun kokusu çıktığında kavrulma işlemi yeterli geliyor.
*Helva soğuduktan sonra dilimlemek zorlaşacağı için muhakkak sıcakken dilimleyin.
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?